7 Ocak 2012 Cumartesi

Farklıyım...! Farklısın...! Farklı...!

Geçenlerde okuduğum bir gazete haberini sizlerle paylaşmak istedim.Habertürk gazetesinin haberine göre, İngiliz ve İtalyan psikologlar tarafından yapılan araştırma sonucu, gerçekten de erkeklerin Mars'tan, kadınların da Venüs'ten geldiği ortaya çıkmış.:)))


Araştırma diyor ki, kadın ve erkeklerin kişisel özelliklerinin sadece yüzde 10'u birbirlerine benziyormuş.Hatta benzer ve farklı yönlerini de açıklıkla ortaya koyuyorlar.Bakalım gerçekten de öyle mi?

FARKLILIKLAR
  1. Duygusallık 
  2. Sıcaklık
  3. Anlayış
  4. Gerilme
  5. Kendine güven
  6. Hayat doluluk
  7. Dalgınlık
BENZERLİKLER
  1. Dominant olma
  2. Kuralcılık
  3. Uyanıklık
  4. Değişime açıklık
  5. Sosyal cesaret
  6. Yalnız kalma isteği
  7. Mükemmelliyetçilik

Fotoğraflardan ve haberden de anlaşılacağı üzere, her daim farklı düşünen, farklı yaşayan, farklı anlayan, farklı hisseden, farklı beklentileri olan ve tamamen farklı iki gezegen kadın ile erkek...Araştırmalarıma göre Mars ve Venüs, 3 Ekim dolaylarında kavuşacakmış.Ne dersiniz, belki de sizler için sonun bir başlangıcı olur...:)))Düşünsenize eşiniz yada erkek arkadaşınız duygusal bir ortamda, tüm samimiyeti ve sıcaklığıyla, ne isterseniz yapan ve sizi anlayan tavırlarla, saçma gerginlikler yaratmayan, kendine ve en başta da size güvenen, yüzünde hayat dolu gülümsemesiyle, geleceğinize dalıp gitmiş durumda karşınızda duruyor 3 Ekim'de...:)))) Hiç fena olmazdı gerçekten deeeee...;)


5 yorum:

  1. 'İngiliz ve İtalyan psikopatlar tarafından' diye okudum.

    YanıtlaSil
  2. Cinsiyetten kaynaklanıyor olabilir mi bu yanlış anlamanız acaba?! :))

    YanıtlaSil
  3. ben de bilim teknikte okumuştum. Kadın ve erkek beyninin farklı olduğunu. Birinde daha çok kıvrım olduğunu söylüyordu. Kadınlarda daha fazlaydı evet. Daha kıvrımlı olması daha komplex düşünmesini sağlıyormuş. Daha çok bağlantı varmış felan. Ama bu kadar farklı ve yoğun bağlantı noktası olması kısa devrelere de sebep oluyormus. :)

    YanıtlaSil
  4. Olaya bir de şöyle bakalım ozaman.Erkeklerde sadece 1 tane çark var ve hep aynı yöne dönerken, kadınlarda daha çok olduğundan daha detaylı bakabiliyoruz hayata...Bu daha bilimsel oldu sanırım:)

    YanıtlaSil
  5. çarklar nasıl sayılıyo. Hersey bi yana kadınlar daha üstün yaratılmışlar bunu biliyorum zaten. Sadece biraz zayıflar. Ama daha donanımlı.

    YanıtlaSil