18 Ocak 2012 Çarşamba

Beyler, İlgi'sizsiniz...

Sizin peşinizden aylarca koştu, sizi elde edebilmek için yapmadığı şirinlik ve çılgınlık kalmadı.Sırf sizinle vakit geçirebilmek için kilometrelerce yapılan yürüyüşler, arkadaşlarıyla yapılan planların anında iptal edilmesi, durup dururken beklenmedik iltifatlar, doruklarında yaşanan romantizm...Kısacası "cicim ayları"...O zamanlar sabahları "günaydın" mesajları, gün boyu merak ettiğine dair ve sevgi sözcükleriyle dolu bir yığın mesaj ve her akşam nedense size "iyi uykular" mesajı atmadan uyuyamayan biriydi erkek arkadaşınız...Siz de bu kadar çırpındığını görünce sizi gerçekten sevdiğini, aşık olduğunu ve hayatınızın erkeği olduğunu düşündünüz.Her şey çok güzel gidiyordu ilk zamanlar; geleceğe yönelik kurulan hayaller, daha düşünceli tavırlar ve kırmamak adına yapılan incelikler, farklı mekanlardayken her zaman bir merak duygusu "başına bir şey geldi mi acaba" diye bla blaa blaaa...Fakat öyle bir zaman geldi ki onun size karşı ilgisinin her geçen gün azaldığını ve sizden ibaret dünyasının artık farklı şeylerle kaplanmaya başladığını hissediyorsunuz.Peki neden erkekler belli bir süre sonra kadınlara olan ilgisini kaybeder?Hiç düşündünüz mü?
Av konumundan çıkmayın.En önemli etkenlerden biri olan durum, erkeklerin kadını elde etmeye çabalarken yaşadığı heyecanın, elde ettikten sonra kaybolmasıdır.İnce bir çizgi olmasına rağmen şunu iyi ayarlamalı ve netleştirmelisiniz; siz de o da birbirinize muhtaç değilsiniz.Sevginiz ve aşkınız sizi bir arada tutuyor.
Sorumluluk duygusu erkekleri kaçırabilir.Toplum olarak ataerkil bir düşünce yapısının olduğu genel bir kanı.Erkek evlendiğinde ciddi bir sorumluluğun altına gireceğini çok iyi bilir ve bu durum özellikle sorumluluk duygusu gelişmemiş erkekleri korkutur.Bu durumda tek tavsiyem, sorumluluk bilinci olan bir eş seçmeniz...
Araya mesafe koyun.Erkek arkadaşınız sizi sürekli arıyor, buluşmak istiyorsa her ne kadar sizin hoşunuza gitse de bu durum, ona teslim olmayın.Başka arkadaşlarınızla da, işlerinizle de ilgilenmeli ve bu pozisyonunuzu korumalısınız.Sadece ondan ibaret bir hayat kurmamalı ve sosyal hayatınızı unutmamalısınız.Ayrıca hızlı gelişen bir ilişki, yine aynı hızla bitebilir.Uyarmadı demeyin...

İsteklerinizi, düşüncelerinizi direk söyleyin, "nasılsa anlar" diye ima etmeyin.İlişkide önemli olanın "ben" olduğunu hissettirmelisiniz karşı tarafa.Fakat bunu susarak yapamazsınız.Her ne istiyorsanız açıkça söylemeli ve kesinlikle imalı konuşmamalısınız.Erkekler ima ettiğiniz şeyi çoğunlukla anlamayacaklardır.
Dürüst olmasına izin verin.Üç kuruşluk yalanlarını size yutturduğunu düşünüp, hem sizi hem de kendini küçülteceğine dürüstçe söylemesine izin verin."Ben de gelebilir miyim?" demek zor olmasa gerek yada gidemeyecekseniz bile bırakın size söyleyebilsin gittiğini.Aklında yer etmek istiyorsanız, rahat bırakın ve hem siz nerede olduğunu bilin hem de o sizin bunu bildiğinizi bilsin.

Biz kadınlar, sahiplenilmek isteriz.Hayatımızdaki erkekten çok sıkılmamak üzere ilgi bekleriz.Hiç aramayan sormayan, hiç bir ilgi belirtisi olmayan erkekle de uğraşamayız.Bir ortamda ya sadece siz varsınız gibi davranırlar, yada siz hiç yokmuşsunuz gibi davranırlar.İşte devreye girme vakti ve erkeklerin ilgisini çekme vakti diyorum, bir orta yolu olmalı değil mi?!Elinizi taşın altına koyma vakti yada baktınız olmuyor, o taşla erkek arkadaşınızın kafasını kırma vakti...:))

6 yorum:

  1. Karikatür yazıyı özetlemiş :)

    YanıtlaSil
  2. anlatıklarına katılmamak mümkün değil. Aynı şey erkekler için de geçerli bence. Ayrıca siz gençler bizlere göre daha şanssızsınız. İlişkiler daha hızlı ilerleyip, çabuk heyecanını yitiriyor. Cep telefonu ve internet yokken ilişkilerdeki heyecan biraz daha uzun sürse de sonuçta mutlaka monotonlaşıyor. Sana sonuna kadar katılıyorum; kişilerin kesinlikle kendi özel yaşamları olmalı, bu ilişkide paylaşılacak daha çok şey olmasını ve her zaman taze kalmasını sağlıyor...
    Biraz uzun bir yorum oldu idare et :))

    YanıtlaSil
  3. Yorumunuz için çok teşekkür ederim gerçekten çok sevindim.Kesinlikle siz de haklısınız cep telefonu ve internetin bize cilvesi olarak bakıyorum bu sıkıntılara malesef.Size "sevmek eskidenmiş güzelim" yazımı da tavsiye ediyorum.Beğeneceğinizden eminim.;)

    YanıtlaSil
  4. Yazının her keimesine katılıyorum cnaım..
    Sayfanı keşfettiğime sevindim.
    Sevgiler.
    Takibindeyim.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ediyorum.Beni takip etmeye devam edin diyorum ozamannnn :)))

    YanıtlaSil