25 Ocak 2012 Çarşamba

Mükemmel çift olabilmek için 3 ipucu...

Herkes uyumlu bir çift olup, mutlu bir ilişki sürdürmeyi hedefler her yeni başlangıçta...Ama çoğu zaman "cicim ayları" vadesini dolduruncaya kadar sürer bu mükemmel ilişki, sonrasında başlar kaos dolu ve mini minnacık bir sıkıntının bile ruhsal dengemizi bozduğu dönemler...
"Aşkın Nörobiyolojisi" adlı kitabın yazarı Psikolog Dr. Brent J. Atkinson'a göre mükemmel bir ilişkiyi sürdürmenin yalnızca 3 kuralı var.Bunları ilişkinizde uygulamaya başladığınızda, bu temel anahtarlar ilişkinin kalitesini de arttırıyor.
İşte mutlu bir birliktelik için 3 ipucu...


 Aşkınızı gösterme derecenizi arttırın.Mutlu çiftlerin kendi aralarında romantik sayabilecekleri yada daha birbirlerine ait hissettiren hareketleri, dokunuşları vardır.Örneğin, arkadaşlarının önünde komplimanlar yapma yada küçük bir not kağıdı üzerine sevgi sözcükleri yazıp aynaya yapıştırmak gibi...Bunlar ne kadar basit şeylermiş gibi görünse de, bazen bu basit dokunuşlarla ilişkinize nasıl bir değişim kattığınızı tahmin bile edemezsiniz.


 Hep pozitif olun.İlişkilerinde başarılı olan çiftler, aşklarını her zaman ön planda tutarlar.Bir anlık sinirle hareket etmektense, daha düşünceli bir tavır takınırlar."Neden gecikti" diye sinirlenmek yerine, "Onunla vakit geçirmek için sabırsızlanıyorum." diye düşünmeyi tercih ederler.

 Ufak problemlerle vakit kaybetmeyin.Mutlu çiftler, ilişkilerinde yaşadıkları ufak pürüzler karşısında sakin kalarak, bunların ilişkilerine zarar vermesini engeller ve kısa sürede bu pürüzleri halledebildikleri için birbirlerine daha fazla zaman ayırabilirler.Bu bütün problemleri içine atmak anlamına gelmiyor.Ama çözmek yada büyütmemek mutlu bir ilişkinin sırrı olsa gerek.
Tabii ki siz aşk patlamaları yaşarken, bütün pozitif düşüncelerle sevgilinize sarılırken ve problemsiz bir ilişki yaratmaya çabalarken, erkek arkadaşınız yerinde sayıyor ve odunluğundan hiç bir şey kaybetmiyorsa; ben buraya 3 değil, 33333 ipucu da yazsam nafile...Size geçmiş olsun diyorum sadece...:)))

4 yorum:

  1. pozıtıf olmak her zaman guzeldır:)

    YanıtlaSil
  2. sadece aşk meşk ilişkilerinde değil, hayatın her alanında ve herkese karşı pozitif olmak güzel aslında ;)

    YanıtlaSil
  3. güleryüzlü ve anlayışlı olduktan sonra, mükemmele yakın olmak zor değil^^

    YanıtlaSil
  4. Mükemmel ilişkinin temelinde bunlar var aslında.Kesinlikle katılıyorum sana canım;)

    YanıtlaSil