29 Ocak 2012 Pazar

Hayata "S*ktir Et" Diyebilmek...

Son zamanlarda içimde bir sıkılmışlık, yaptığım her ne ise zevk alamamak, ne düşüneceğimi bilememek ve düşünmemek, böyle bir haller edalar geldi gidiyor bende...Hayatın yorgunluğu, insan ilişkilerinin çıkarcılığı, insanların hayattan ve kendilerinden sıkılmışlığı gibi her türlü olay beni daha da geriyor.
Çevremde ilişkisi biten ama hala acısıyla yaşayan yada ilişkisi devam ederken dahi acı çeken arkadaşlarım; benimde "kelin ilacı olsa kendi başına sürer." tarzı bakış açımla birleşince tam bir kaos oluşturuyor.Bende bu kadar düşünmekten, bu kafa yorgunluğundan bir nebze beni kurtarır düşüncesiyle yeni bir kitap aldım.Tamamen adından etkilendiğim ama hayat felsefesi olarak kendime tüm bilgileri monte ettiğim kitabın adı, "S*ktir Et"...







"Hayatta hiçbir şey senden önemli değil." sloganıyla basılan kitabı, okumaya başladığım ilk günden itibaren sanırım herşey değişti.Endişe yaşamadan, artık saçma gelen beklentiler içine girmeden, daha rahat, daha mutlu, daha relax bir hayatım var.İyi mi oldu, kötü mü oldu bilemiyorum şimdilik ama bir cümleyle hayatınız değişebiliyor, inanın.:)







Öyleyse birazda kitabın içeriğinden bahsediyorum.En sevdiğim bölümlerden biriydi "Korku ve Aşk".Yazar John C. Parkin, hayatımızda egemen olan bariz iki güç olduğunu, bunların sanıldığı gibi iyi ve kötü değil; aşk ve korku olduğunu söylüyor.Burdan da anlıyoruz ki aşkın karşıtı nefret değil, korku...Hayat akışında bu iki duygudan biriyle hareket ederiz.
Ya hayatı kucaklar ve severiz.Libidomuz yüksek yaşarız.(Düşünüldüğünün aksine "libido", cinsel anlamda seks bağımlılığı anlamında değil, tamamen hayat aşkı demektir.) Libidonuz yüksekse, hayatınızı çok seviyor hatta arzuluyorsunuz demektir.Hayata aşkla bakarsınız ve kendinizi tamamen hayata açarsınız.Tıpkı o aşkından ölüp bittiğiniz sevgilinize kartlarınızı açık oynayıp teslim olduğunuz gibi...;)
Bu durumun tam tersi de korktuğunuz zaman ortaya çıkar.Korkunca kendimizi hayata kapatırız ve içimize kapanıp, kendimizi saklarız.Kendimizi deneyimlerden uzak tutarız.
İşte hayat bu iki karşıt güç arasında gidip gelirken, kimi zaman aşkla hayatı olduğu gibi içimize çekerken; bu sırada korkularımız gün yüzüne çıkıyor ve hayattan uzaklaşıyoruz.

Kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum.Bu karlı ve soğuk günlerde neskafe yada çayın yanına kurabiye gibi gelecek bir kitap...:)))))))

O zaman bu hayata, aşka, geleceğe dair kaygılara, korkulara toptan kimler "S*ktir Et" diyoooorrrrr????;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder