22 Aralık 2011 Perşembe

İlk Aşkım, Babam...

Kız çocuklarının ilk hayatlarına giren erkek, hiç şüphesiz babalarıdır.Babalarıyla olan ilişkileri de gelecekteki "kadın-erkek ilişkilerine" bakış açılarını oluşturma aşamasında temel eğitim niteliğindedir.Hep söylerler "Kız çocukları babalarına daha düşkün olur." diye...Hatta öyle ki bu konuda birçok araştırmada yapılmıştır ve bu sözün doğruluğu saptanmıştır.
Ben de büyük bir rahatlıkla söyleyebilirim ki, hayatımın ilk aşkıdır canım babam...Aramızda öyle sağlam ve bir o kadar da dostça bir ilişki var ki, yaşadığım ilişkilerde de onun kadar beni savunan, koruyup kollayan birine ihtiyaç duymam bundan olsa gerek.Hep böyle değil midir zaten, o ilk erkeği tanıdığımız günden itibaren alışırız ve onu ararız.

 

Geçenlerde elime geçen bir kitapta tam da bu konu üzerine bilgiler veriyordu.Kız çocukları için bu kadar önemli olan bu "kahramanlar", acaba bu durumun ne kadar farkındalar?Ve gerektiği gibi davranıyorlar mı?
1995 yılına ait Jane Grandon'un "Sevgili Baba : Baba-kız ilişkileri neden bu kadar önemli?" isimli kitabında, babaların kız çocuklarıyla olan kimi zaman tehlikeli, kimi zaman da o harika ilişki anlatılıyordu.Grandon, babaları 4 gruba ayırıyordu.Bakalım sizin babanız bunlardan hangisi?Ve hayatınızın hangi evresine, ne şekilde etkileri oluyor?
  • Prens Babalar : Bu gruptaki babalar kızlarının her istediğini yapar, onlarla bol bol vakit geçirirler.Grandon'a göre böyle babalara sahip kız çocukları, ilerleyen yaşlarında da erkeklerle daha rahat iletişim kurabilir ve daha sosyal insanlar olabilirler.
  • Patron Babalar : Otorite figürü olmayı seven, sert ve dediğim dedik, tartışmaya genellikle kapalı ve çocuklarına pek de konuşma fırsatı tanımazlar.Grandon, böyle babaların sert olmalarına karşın, çocuklarını sevdiklerini, fakat bunu gerektiği şekilde gösteremediklerini belirtiyor.
  • Dost Babalar : Kızlarıyla oldukça fazla vakit geçiren ve yeri geldiğinde bir baba olduğunu unutup arkadaşmışcasına destek olmayı, içini rahatlatmayı iyi bilen babalardır.Grandon'a göre, böyle babaların kız çocukları büyüdüklerinde, hatta evlendiklerinde dahi babalarının desteğini hep hissederek daha rahat bir yaşama sahip olacaklarını belirtiyor.
  • Hayalet Babalar : Bu gruptaki babalar, genellikle iş gezisinde olan, evde olsa bile gazetenin arkasında yer alan yada televizyon karşısında uyuklayan tiplerdir.Bu tip babaların kız çocuklarında kişisel gelişim bozukluğu ve benlik sorunu yaşadıklarını belirten Grandon, ilişkilerinin de olumsuz yönde etkilendiğini açıklıyor.
Ben babamı hem dost hem de prens ilan ediyorum.Yeri geldiğinde beni dinleyen, küçüklüğümden beri hastalandığımda başımdan ayrılmayan, elimi tuttuğunda bütün gücünü hissedebildiğim ve bütün hayatımı kaplayan tek erkek, Canım Babam...Seni çooooook seviyoruuuummm bitanecik Prens'im...:))

5 yorum:

  1. benim babamda benim prensim ve kahramanım...:)

    YanıtlaSil
  2. Merdüm-i dîdeme bilmem ne füsûn etti felek

    Giryemi kildi hûn eksimi füzûn etti felek

    Sîrler pençe-i kahrimdan olurken lerzân

    Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek."

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel şiirin için teşekkür ediyorum canım :)Adım geçen bir şiirin de olduğunu bilmek güzel birşey :))

    YanıtlaSil
  4. hep baban baban ben yok muyum beee:((((ağlıyoruz biz ikimiz:(hem o senin olduğu kadar benim şekerli kahraman prensim:)

    YanıtlaSil
  5. sen de benim bitanecik prenses anne adayımsın canım ablam:) şekerli kahraman prens konusuna katılıyorum kesinliklee;)

    YanıtlaSil