5 Aralık 2011 Pazartesi

Uzuuuuun uzadıyaaaa bir ilişki için...

Bir ilişkiniz var ve siz çok mutlusunuz.Sonunda hayatınızın erkeğini / kadınını buldunuz ve bir ömür sizinle olmasını istiyorsunuz.İşte bende çok uzun olmasa da 4 senelik bir ilişkiye sahip olarak ayrıca da 10 senelik bir ilişkisi olan canım arkadaşım Gülşah'tan yola çıkarak tavsiyelerimi sunuyorum.Umarım faydası olur sevgi pıtırcıkları :)

Uzun soluklu ilişkiler şöyle bir gözden geçirildiğinde, büyük çoğunluğunun aslında birbirine zıt kişiler olduğu fark edilir.
Sürekli huzur ve sükunetin yaşandığı bir ortamdaki çiftler için, tehlike çanları çalmak üzeredir.Çiftler arasında anlaşamadıkları konular mutlaka vardır ve bu konuların sürekli üstü kapatılıyor demektir.Bu konuların az olması tabi ki önemli, aksi durumda bu ilişkiyi yürütmeye değil, koparmaya sebep olacaktır.
İlişkinizin sürekliliğini sağlamak istiyorsanız, siz de tansiyonu yüksek tutacak sorunlarınızı belirlemelisiniz.Problemi tanımlayıp adını koyduğunuzda, çözüm içinde bir adım atmış olacaksınız.Olması gerekenden fazla sorununuz varsa, birkaç tanesini eleyip çözüme kavuşturabileceklerinizle ilgilenmelisiniz.
Zıtlıklar birbirini çeker, yalnız bununda bir dengesi vardır.Sürekliliği sağlayan ise ortak noktaları bulup, birbirlerini çok noktada tamamlayabilen çiftlerin, bazı durumlarda aykırılıklara düşmesidir.Yoksa hiçbir konuda anlaşamayanların hala birlikte olmak için bahaneler bulmaları ilişkinin uzun vadeli olmasını sağlamayacaktır.
İşin bir diğer güzel tarafı ise ilişki ne kadar uzun süreliyse, ayrılık da bir o kadar zor olacaktır.İlk günlerin heyecanı aşka dönüştükten sonra, o midenize kramplar girmesine neden olan duygu kendini sevgiye bırakacaktır.Sevgi, tek başına ayakta durabilen bir duygu değildir.İçine alışkanlık, vefa, sadakat, sorumlulukların güç tadını da ekler ve büyür.Bu yüzden uzun süreli ilişkilerde ayrılık oldukça zorlayıcı olur.Kişilerin ayrılık kararları almaları için ciddi anlamda canına tak etmesi gerekir.Olur olmadık yaşanan ayrılıklar yıpratıcı olacağı kadar, ilişkinin uzun süreli olmasını engeller.
Uzun süreli ilişkiler için tatlı çekişmelerden, tartışmalardan kaçınmamalısınız.Yalnız konuyu uzatmamaya ve küskünlüğü sürdürmemeye özen göstermelisiniz.Unutmayın, en ateşli sevişmeler, küçük tartışmaların hırçınlığı ile yaşanır... :)Her zaman ben haklıyım diye düşünmek yerine, tartışmalarda haksız da olabileceğinizi göz önünde bulundurun.Ayrıca düşünsenize, eğer her oynadığınız tavlada yenilseydiniz, bir daha oynamak ister miydiniz?Hevesiniz kaçar ve bir daha canınız istemez değil mi? :) 
Bırakın zaman zaman maçı karşı taraf kazansın, siz de sonrasının tadını çıkarın.Uyumsuzluklarınızı aşkınızı beslemek için kullanın... :)
Bazen tartışmakta güzel bee :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder