10 Aralık 2011 Cumartesi

"Kıskanırım seni beeennnn... :)"

Kıskançlık, herkesin içinde az yada çok, ama mutlaka olan bir duygu...Kendim de başta olmak üzere kadın-erkek yakın çevremdeki herkes bu durumda anlatacak bir şeylere sahip.:) Genelde bu duygunun açıklamasını, yoğun hissedilen sevgi yada aşkın göstergesi olarak yaparlar.Fakat kıskançlık, aşkın bir göstergesi değildir, hatta aşırıya kaçırıldığında o aşkın bitmesinin sebebidir.
Asıl açıklamayı şu şekilde yapabiliriz sanırım; kıskançlık, elindekini kaybetme korkusudur ve genelde ikili ilişkilerde yaşanılası bir durumdur.Tabii ki en büyük nedeni de, aşırı özgüven eksikliği...
İlişkinin genelde daha başlarındayken kıskançlık yaşanması aslında doğal bir durum sanki.Alışma süresi geçerken, çiftler birbirini tanırken illa ki zıt yönler yada huylar olacağından kıskançlıkta kaçınılmaz olabilir diye düşünüyorum.İlişkinin gidişatına göre zaman içerisinde kişiler birbirlerine alıştığı zaman bu durum ortadan kaybolmaya başlayacaktır.Tabii kıskançlığın boyutu, saplantı evresine geçmediyse...
Çevremdeki insanlardan öyle değişik kıskançlık hikayeleri duyuyorum ki, kimisine "Aaa, evet bende kıskanıyorum öyle olunca..." derken, kimisine de "Yok artık bu kadarı da fazla değil mi?!" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Biz bayanlar genel de daha anlık şeyleri kıskanırken, erkeklerin kıskançlık sonucu,onlara göre önlem niteliğinde, verdiği tepkiler daha ilginç açıkçası.Sabah evden giderken perdelerin açılıp açılmadığını kontrol etmek için işaret koyan eşler, eve gelince etrafı kontrolden geçirenler, "O kim, neden sana selam veriyor?" tarzında sıkça sorulan sorular vs vs vs...Saplantı dediğimiz ve beraberinde traji-komik olayları getiren durum, bu olsa gerek.Sonuç, 3. sayfa haberleri...

Ve tüm bunları aşmak için de gerekli olan tek şey, güven ve aşkın olgunlaşmasını sağlamak.
Bazı kadınlarınsa belli taktikler geliştirdiklerini ve kıskançlıklarını kendi içlerinde yaşadıklarını gözlemliyorum.Kadınların çoğu "Kıskanıyorum ama belli etmemeye çalışıyorum.Yoksa konunun üzerine daha fazla gidiyor ve birazda hoşuna gittiğinden olsa gerek havalanıyor.Bu daha da sinir bozucu oluyor."şeklinde geliştirdikleri taktikler doğrultusunda duygularını bastırmayı becerebiliyorlar.
Ayrıca duyduğum bir haberi de sizlere aktarmak istiyorum.Kadınlarda kıskançlığın bir sebebinin de kullandıkları doğum kontrol hapları olduğu söyleniyor.Östrojen seviyesini arttırması sebebiyle doğum kontrol haplarının kadınları daha kıskanç, baskıcı ve şüpheci yaptığı açıklamalar arasında yer alıyor.İskoçya'da yapılan bu araştırma, bu kadınların daha çocuksu erkeklerden de hoşlandıklarını belirtiyor.
Güven duygusunun eksikliğindeki en önemli etkenin açık iletişimin olmaması olduğunu unutmamak gerek.Kıskanabiliriz yada kıskanılabiliriz, hatta hoşumuza da gidebilir.Fakat kıskandığınız kişinin sizi sevdiğini ve sevilecek kadar olumlu bir insan olduğunuzu unutmayın...Çeşitli kıskançlık krizlerine girip hayatı hem kendinize hem de sevdiğiniz kişiye zindan etmektense, küçük kıskançlıklarınızı uzatmadan ve tatlı sürtüşmeler sonrası konuyu kapatarak yaşamayı deneyin.
Kıskançlık krizleri, mutluluklarınızı da perdeleyeceğinden, mutlu olmak varken kıskançlıkta neymiş canııımmmm...:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder