14 Ekim 2012 Pazar

Kırklareli Ürünlü Köyü Ziyareti & Part 2

Kırklareli Ürünlü Köyü Ziyareti postumda sizlere Kırklareli - Ürünlü köyünü tanıtmıştım.İlk gittiğimizde mayıs ayının sıcaklığını ve köy hayatına balıklama daldığımız birbirinden güzel kareleriyle, Ürünlü'de çok eğlenmiştik.
Şimdiyse sonbaharın biraz serinlettiği Ürünlü köyünde, yine çok güzel bir hafta sonu geçirdik.

Edirne'ye yarım saat kadar bir uzaklıkta olan Ürünlü'ye her gittiğimde, adeta yenilenip de döndüğümden bahsediyorum her defasında...Herkesin sessizliğe ve dinginliğe ihtiyacı olduğunu düşünerek, sizlere de mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

İşte sonbaharı dibine kadar yaşadığımız, misafirperverlikleriyle bizlere evlerini açan canım arkadaşım Buket'in ve ailesinin yanında geçirdiğimiz hafta sonu kaçamağından en güzel kareler... 

Sıkıntıları, kırgınlıkları, üzüntüleri, kısacası hayatın bütün yorgunluklarını bir kenara bırakmak ve yeniden hayata dönmek böyle bir şey... Bulutlar kadar yüksekte, huzuru dibine kadar hissederek nefes alırken, kelebekler kadar da özgür olmak... 

İlk olarak Feriha Teyzemiz ve anneannemizle kışlık turşu yapmaya başladık.Birbirinden leziz turşuların yapımında bir nebze katkımız olsun istedik ve anladım ki o mis gibi turşuların lezzeti, emek harcamakta gizliymiş.

Akşam tavşan kanı çaylarımızı yudumlayıp biraz da sohbetlenirken gözlerindeki gülümsemeyi sevdiğim insanlarla...

Ertesi gün koyulduk yola, istikametimiz tarla... :)) 

Tarlada kuşburnu ve güvem toplarken, dikenli dallara aldırmaksızın tek amacımız kovalarımızı doldurmaktı.Ve yine de kibarlığımız üzerimizdeydi tabii ki... :))

Dalından nar yemek, renk cümbüşü birbirinden güzel çiçekleriyle bahçesinde gezinmek gibi yok...

Ürünlü köyünde bizleri misafir ettikleri için, köy hayatını dibine kadar bizlere yaşatıp şehrin ağırlığından biraz olsun bizi uzaklaştırdıkları için ve en önemlisi kusursuz misafirperverlikleri için bi'tanecik Buket'ime, lezzetleri uzun süre damaklarımızda kalacak yemekleri için Feriha Teyzeme, yine bi'tanecik Kaan'ıma, anneanneme, dedeme ve ulaşım kaynağımız Hüseyin Amcama çok çok çoook teşekkür ediyoruz.

Eski Edirne-Kırklareli Yolu üzerinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz Ürünlü Köyü'ne ilk fırsatta uğramanızı tavsiye ediyorummmm. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder