26 Ekim 2012 Cuma

Türlü Türlü Halleriyle "Seni Seviyorum"

Sevdiğiniz insana duygularınızı göstermek isterken, genellikle "Seni Seviyorum." klişesine başvurursunuz.Fakat öyle zamanlar vardır ki, bu sihirli cümle yetmez ya da hareketlerinize yeterince yansımadığını düşündürürsünüz.
Peki bu klişeden sıyrılıp, daha fazlasını nasıl yapabiliriz ya da hissettirebiliriz?

Küçük bir araştırmayla partnerimizi hangi hareketlerimizle mutlu ettiğimizi ve sevdiğimizi hissettirdiğimizin bir listesini hazırladım.
"Seni Seviyorum" demenin türlü türlü halleri işte... :)

İlk ve en önemli kural, sevdiğiniz insanla en iyi arkadaş olabilmeniz... Birbirinizin neleri sevip, nelerden hoşlanmadığını, hangi durumlardan sıkıntı duyduğunuzu ve nelerin sizi mutlu ettiğini çok iyi biliyor olmalısınız.

Zaman kavramı görecelidir çiftler arasında; fakat bir önemli konu da birbirinize ne kadar zaman ayırdığınızdır.Çalışma saatlerinizin, aile/sosyal yaşamlarınıza ayırdığınız vakitlerin dışında haftada en az 1 gün tamamen sizin olmalı.O'nunla geçirdiğiniz zamanların tadını doyasıya çıkarmalısınız.

Zaman zaman moraliniz bozuk olabilir ya da sebepsiz yere canınız sıkkın olabilir.Bu gibi durumlarda birbirinize iyi hissettirecek şeyler söyleme fırsatlarını iyi değerlendirmelisiniz.Partnerinize yaptığı bir yemeğin ya da herhangi bir hareketin hoşunuza gittiğini hissettirmeli; takdir ettiğinizi dile getirmekten çekinmemelisiniz.

İlişkilerin temelinde yatan en önemli etkenlerden biri de, iletişim...Her fırsatta birbirinize yönelmelisiniz."Bugün neler yapacaksın?", "Günün nasıl geçti?", "Neden öyle söyledin?" gibi sorularla bir sohbet ortamı yaratabilirsiniz.İletişim anlamında sağlam temellere oturtulmuş bir ilişkide, birbirini ilgiyle dinleyen çiftler arasında sorun yaşanma olasılığı oldukça azdır.



İlişkilerde güven duygusu, olmazsa olmazlardan hiç kuşkusuz! Kendinizi güvende hissettiğiniz sürece birbirinize karşı farklı görüşlerinizi ya da tercihlerinizi belirtmekten kaçınmayın. Tartışmalar illa ki olacaktır; fakat tansiyon ne kadar yükselirse yükselsin, kendinizi güvende hissetmeye devam edeceksiniz.

Düşüncelerinize ya da tavsiyelerinize karşılıklı olarak değer vermek, sizi de sevdiğiniz insanı da en mutlu edecek durumlardandır.Çok fazla zorlanmadan, komplex düşünceler içine girmeden "haklı olabilir mi acaba?" diye düşünmek ve karşınızdakine "haklısın" diyebilmek, değer verdiğinizin en büyük kanıtıdır.

Hafta boyunca yoğun iş temposuna, ağır bir ders programına ya da ulaşım anlamında mesafelere sahip olabilirsiniz.Fakat bunlar haftada en az bir öğün yemeği birlikte yemenize, haftanın en az 1 gününü partnerinizin sevdiği bir etkinliğe ayırmanıza engel olmamalı! Elinizden geldiğinde planınızı programınızı ayarlamalı, her hafta olmasa da belli aralıklarla partnerinizi şımartmalısınız.



İlişkilerde birbirinizi daha iyi tanımanın ve mutlu etmek-olmak için çabalamanın temel yoludur; birbirinizin çocukluktan bu yana kurduğu hayallerini, yakın ya da uzak geleceğe dair beklentilerini bilmek... Bu sayede belki de küçük dokunuşlarla partnerinize hayalini kurduğu bir geleceği sunmanız daha kolay olabilir.

"Ben" ve "Sen"den sıyrılıp, "Biz" olmak...İlişkinizde kendi ortak ritüelleriniz, gelenekleriniz, "bizde böyle..."leriniz olmalı! "Biz" olmaya dair yaşanmışlıklarınız, anılarınız sizi birbirinize kenetler.




Kısacası illa da iki kelimeyle duygularınızı ifade etmek zorunda değilsiniz.Sizi siz yapan değerlerinize ve kendinize gösterdiğiniz özenin birbirinize yansımasına dikkat etmelisiniz.Böylece "mutlu bir çift" olmanız da hayal olmayacaktır. :)

Aşkla kalın... :)

2 yorum:

  1. Yeterki söylemek iste gerçekten bir sürü hali var..

    film izle

    YanıtlaSil
  2. merhaba blogunu keyifle izlemeye aldım.
    bende seni bloguma beklerim beyenirsen de izlemeni isterim
    sevgiler

    http://burcinkuran-wonderlust.blogspot.com/

    YanıtlaSil