5 Şubat 2012 Pazar

İlişkiyi baltalayan 3 önemli davranış

Her ilişkinin kendine has sorunları illa ki var.Fakat bir genelleme yaptığımızda en temel 3 sorun, sizlere de yabancı gelmeyecektir.Bu davranışalar size aitse siz, eşinize yada sevgilinize aitse o, artık bu davranışlara bir son verip ilişkiyi sabote etmekten vazgeçmeli diye düşünüyorum.Şayet ki bir gelecek planınız varsa...

Her şeyi sizin bildiğinize inanmak...
Belki bütün soruların cevaplarına sahip olan sizsiniz, sorunlara daha pratik çözümler bulmak adına hataları daha kolay görebiliyorsunuz.Fakat düzenli olarak eşinizin yada sevgilinizin hatalarına dikkat çekip düzeltmeye çalışmak, onun sinirini bozmaktan başka bir işe yaramaz.Ve bu şekilde sürekli hata düzeltici bir konumda olmanız sizi de itici biri haline getirebilir.
Biraz kendinizi tutmayı, ilişkinin "çok bileni" olmamayı deneyin.Üstelik şunu da unutmayın ki, sürekli hatası düzeltilen yada fikirleri için uyarılan kişi, zamanla fikirlerini beyan etmekten kaçınabilir.Bu da iletişimsizlik olarak geri dönebilir.
Ayrıca sessiz kalmanın bir diğer ve bence en büyük faydası da karşınızdaki kişiyi daha iyi tanıma şansınızın olmasıdır.Sürekli sizin düzelttiğiniz birini mi tercih edersiniz, yoksa size göre kendini düzeltmeye çabalayan birini mi?!



 İletişim kuramamak...
İletişim kuramadığınız, sıkıntılarınızı, sorunlarınızı, dertlerinizi paylaşamadığınız biriyle bir ilişkiyi yürütmeniz pek mümkün değil.Bir şey canınızı sıktığında, bunu eşinize yada sevgilinize açıkça anlatabilmelisiniz.Aynı şekilde onda da üzgün yada mutsuz bir ifade seziyorsanız, neler olduğunu mutlaka sormalısınız.
Unutmayın, sorunları paylaşmak sizi birbirinize daha da çok yakınlaştırır.Aksi takdir de, fazla gitmeyecek bir ilişki için boşa çırpınmayın derim...


Sürekli kendini savunmak...
Bu davranış çoğu zaman yapan kişi tarafından fark edilmez.Eşlerin karşı tarafı anlamaya çalışmadan, sürekli kendilerini savunması ayrılığı getiren davranışlardan biridir.
Her davranışa bir bahane bulmak, olumsuz bir eleştiri karşısında "Sen bunu daha çok yapıyorsun." deyip oku ona çevirmek, onu dinlemeden fikirler beyan etmek ilişkiyi olumsuz etkileyecektir.Savunma odaklı değil, anlama odaklı bir ilişki kurmaya çalışın.Kısacası sidik yarıştırmayın.:)

Kadın yada erkek olun, hiç fark etmez, ilişkide asıl olan sevgi ve saygıyla aşkı canlı tutmaksa, karşınızdakini düşünmek, anlamak ve hatalarınızı kabul edip düzeltmeye çabalamak zorundasınız.Tabii karşınızdakinin "hayatınızın kadını" yada "hayatınızın erkeği" olduğunu bütün benliğinizle inanıyorsanız...
Aşkla kalın...:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder