20 Şubat 2012 Pazartesi

Evlenilecek Erkek Var; Eğlenilecek Erkek Var !

Bekarsınız ya da bir ilişkiye adım atmak üzeresiniz.Uzun soluklu bir ilişkiye adım atarken yada erkek arkadaşınızla evlenme kararı almadan önce iyi düşünün.
Evlenilecek erkek nasıl olmalı? Hangi erkeklerle evlenilmez? Çevremdeki yaşanmış hikayelerden yola çıkarak sizler için yanıtlıyorum.


Hiç arkadaşı olmayan bir adamla asla evlenmeyin.
Bu, onun sosyalleşme problemi olduğunun bir göstergesidir.Zamanla sizin arkadaşlarınızdan da sıkılarak, sizi onlardan uzaklaştırmak isteyecektir.Üstelik bir eşte olması gereken en önemli özellik, aynı zamanda sizin en iyi arkadaşınız olabilmesidir.Dolayısıyla kimseyle arkadaşlık kuramayan birinin, sizin en iyi arkadaşınız olması çok uzak bir ihtimal olacaktır.
Ayrıca arkadaşlarıyla vakit geçirmeyen bir erkek, sürekli sizinle birlikte olmak isteyecektir.Birçoğunuz "ee ne güzel işte hep baş başa oluruz." diye düşünse de, emin olun bir süre sonra bu sizi fazlasıyla bunaltacaktır.Dikkat!

Gülmeyen birine asla güvenmeyin.
İçinden gülmek geldiğinde "cool" görünmek için kendini tutan, kahkaha atmayı beceremeyen bir erkek, asla kendi gibi olamayan erkektir.Hep bir başkası gibi yaşayan birine ne kadar güvenilir sizce? Neden soğuk ve donuk olduğunu anlamaya çalışın.Eğer olduğundan farklı görünmeye çalışan biriyse, uzaklaşın...

Kaçan trenin peşinden koşmayın.
Siz istasyonda bekleyen bir yolcu, erkekler ise o istasyondan geçen trenler gibidir.Treni kaçırdıysanız, sakın peşinden koşmayın.Bu size zarar verir.Nasıl olsa o istasyona başka trenler uğrayacak.Gidenin arkasından üzülmek yada koşmak yerine, hayatın önünüze yeni fırsatlar çıkarmasına izin verin.Unutmayın, giden gitmiştir.Belki de hayatınızın aşkı bir yerlerde, karşınıza çıkmak için bekliyordur.


İlişkiye hazır değilse, ciddiye alın.
Karşınıza çıkan erkekle frekanslarınız uyuşmuş, aranızda bir aşk kıvılcımı doğmuş olabilir.Ama bu illa ki uzun soluklu bir ilişki içine girdiğiniz anlamına gelmez.Size "bir ilişkiye hazır değilim." diyorsa, bunu bir aşık nazlanması olarak düşünüp, nasılsa geçer diye üstelemeyin.Hazır değilse karşınızdaki erkeği rahat bırakın.Yoksa sonra üzülen siz olacaksınız.
Hobileri olan erkekleri tercih edin.
Hayatı sadece işinden, futboldan yada arkadaşlarıyla gezmekten ibaret olan erkek, evlilikte yada uzun soluklu ilişkilerde çok sıkıcıdır.Hobileri olan bir erkek ise anlatacağı hikayelerle, deneyimleriyle ve size yaşatacağı farklı aktivitelerle hayatınıza renk katar.Evlenmek için kendi kendine olmayı seven ve hobileri olan bir erkeği tercih edin.

Kendinize saygı gösterin.
İşte biz kadınların yaptığı en yaygın hata...Karşımıza bir erkek çıkar.Aşık oluruz, onu yüceltir, yere göğe koyamayız.Hayatımızda onu "her şeyimiz" haline getiririz.Onun için yaşar, onunla geçen zamanlarda mutlu oluruz.İşte bu büyük hata! Kendinize ondan bağımsız bir yaşam alanı bırakın.Hayatınızın ondan geri kalan zamanlarında, elinizde kocaman bir "sıfır" kalmasın.Kendinizi ihmal etmeyin.  
İkizinizi aramayın.
Hayatınızı size tıpa tıp benzeyen birini aramakla geçirmeyin.Sizinle tamamen aynı zevklere ve görüşlere sahip biriyle hayat, sandığınız kadar eğlenceli olmayabilir.Önemli olan her ikinizin sahip olduğu farklı yönlerin ying-yang gibi birbirini tamamlayabilmesidir.Tanıştığınız erkeklere biraz zaman tanıyın, "bana benzemiyor." diye ön yargılı yaklaşmayın.Size hiç benzemeyen biriyle birbirinizi tamamlayabilir ve ondan birçok şey öğrenebilirsiniz.

Asla bir erkeğin adına dövme yaptırmayın.
Herkesin vücudunda "Ahmet, Mehmet..." diye sevgililerinin isimlerini dövme yaptırmaları moda oldu maalesef.Ama hayat bu, belli mi olur.Ayrılık da sevdaya dahilse, asla bir erkeğin adını dövme yaptırmayın.

Zor erkek tiplerinden uzak durun.
Geçinmesi en zor erkek tipleri kimler mi: Kıskanç erkekler, iş kolik erkekler, bağlanmaktan korkan erkekler ve tabii ki çapkın erkekler. :) İşte bu zor erkek tiplerinden biriyle karşı karşıyaysanız iki kere düşünün.Eğer ateş bacayı çoktan sardıysa geçmiş olsun.Bol uğraşılı ve sancılı bir ilişkiye merhaba deyin.:)

4 yorum: