4 Şubat 2012 Cumartesi

Sarılalım Sıkı Sıkı :)

Modern zamanda eşimize yada sevgilimize daha az dokunuyoruz, sarılıyoruz.Sanallık git gide ilişkilere de yansır oldu malesef...Sosyal hayatımızı dahi sanal alemden yürüten bizler, bu şekilde hislerin zayıflamasına ve samimiyetten uzaklaşmaya başladık.Bunun önüne geçmemiz şart!

 Indiana Üniversitesi'nin araştırmasına göre, gündelik yaşamda sıkça öpüşmenin, sarılmanın ve ilgi göstermenin özellikle erkekleri daha mutlu ve dinç kıldığını ortaya koyuyor.Biz de erkekleri hep sadece seks düşünen ve kalpsiz yaratıklar sanırdık.:) Oysa onlar şefkate bizden daha açlarmış.
Sarılmak, bolca oksitosin hormonu salgılamanıza da neden olur.Peki nedir bu oksitosin?


 Oksitosin, dokunma sonucu salgılanan duygusal bir hormon.Sonucunda kendinizi iyi hissettiğiniz için devamlı dokunmak ve dokunulmak istiyorsunuz.Buna "aşk hormonu" da diyoruz.Kanımızdaki oranı, sevildiğini hissetme etkisiyle artıp azalıyor.Oksitosin salgılamanın en kestirme yolu ise sarılmaktan geçiyor.Ayrıca sarılmak, size hayatınızda birinin olmasının konforunu ve güvenini de hissettirir.
Oksitosin hormonu, bir de stres hormonu kortizolü bastırıp azaltıyor.Kişinin kendine güvenini arttırıyor, yaşlanmayı engelliyor.Bu yüzden yalnız ve mutsuz insanlar çok daha hızlı yaşlanıyorlarmış meğer...
Yani anlayacağınız, bu mucize hormonu salgılıyorsanız, huzurlusunuz demektir.Erkeklerdeki oksitosin yükselişi, kadınlara göre daha fazla...Bu yüzden sevgi ve şefkat gören erkekler daha anlayışlı oluyor, karşılığında eşlerine de aynı sevgi ve şefkati gösteriyorlar.
Bir de kültürel ve toplumsal kodlar vardır.Bizde sarılması, şefkat göstermesi, bağrına basması gereken taraf hep erkeklermiş gibi bir algı vardır.Kadın ise buna ihtiyacı olan taraftır.Oysa erkeklerin bizden daha çok ihtiyaçları varmış anlaşılmaya, başlarının okşanmasına.Onlar da bizim dizimize uzanmak, kendilerini kedi gibi sevdirmek istiyorlarmış.

Herkes kendisini emin ellerde hissetmek istiyormuş yani...İşte size oksitosin hormonu salgılatacak bir kaç ufak öneri...
  • Televizyon izlerken el ele tutuşun.
  • Onun omzuna kafanızı koyun.
  • Dizinize yatmasına izin verin ve kafasını okşayın.
  • Şımarın, şırnaşın, saçınızı okşatın.
  • Sebepli sebepsiz öpün.
  • Ona tatlı tatlı sataşın.
  • Mutfakta bir şeyler yaparken belinden sarılın ve omzundan öpün.
  • O size sarılıyorsa, elinden tutun ve siz daha da sıkı sarılın.Bırakın kollarını ilk o çözsün.:)
  • Eğer sarmaş dolaş bir pozisyonda rahat uyuyamıyorsanız, uyumadan önce kısa bir süreliğine de olsa sarılın.O size arkadan kollarını dolasın yada siz onun göğsüne uzanın.Sonra herkes kendi köşesine dağılabilir, izin var.:)
  • Koltukta uzanırken birbirinize dokunuyorsanız, bunu yüzleriniz birbirine dönük halde yapın.
Kısacası sarılın, sevin, öpün, okşayın, dokunun.:)Sevgilinizle aranızda fiziksel bir iletişim olsun.Emin olun, böylece bitmeyen bir aşkınız olacak, ha tabii bir de bol bol oksitosin hormonunuz...:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder