5 Şubat 2012 Pazar

cins(N)iyet !

Şöyle bir etrafınıza baktığınızda bazen kendinize o kadar benzer özelliklerde erkekler görebiliyorsunuz ki...Fakat bu benzerlikler düşünce yapısı, davranışlar falan olmayıp da, tamamen dış görünüşle alakalı olunca biraz tuhaf kaçıyor malesef.
Son zamanlarda erkeklerdeki feminen görüntü iyice çığırından çıkmış durumda.Bir kafeye gidip oturduğunuzda yada alışveriş merkezlerinde etrafınızda dolaşan fazla sayıda kürklü montlar, rengarenk pantolonlar, çiçekli böcekli desenlere bürünmüş gömlekler kazaklar giymiş, şallar takmış, çeşitli aksesuarlarla kendini süslemiş, pırıl pırıl parlayan deri pantolonlarla rahatlıkla gezerken beline kadar uzun saçlarını savuran "erkekler" görmeniz mümkün!


Biz bayanlara özel bazı giyim ve aksesuar ürünlerini tercih eden bu beylere sormak lazım; biz sizin yumurta topuk ayakkabılarınızı giysek, takım elbiselerinize ortak olsak yada kuaför yerine berbere gitsek nasıl hissedersiniz acaba???
Şahsi görüşüm, eğer farklı cinsiyetlerdeysek farklı giyim tarzlarımız olmalı ve görüntü kirliliği oluşturmamalıyız!
Tabii bu konuda sadece erkekleri de suçlamamak lazım.Stil danışmanı yada imaj maker adı altında tonlarca para alıp, defilelerde tarz yaratmak adına erkek mankenlerin salına salına kürkler, deri pantolonlar vs vs içinde yürümelerine sebep olan bu insanlara da lafım...
Buyrun size bir defileden eminim bayanların kendilerinde olsa çok hoşuna gidecek kürklü montlar, deri pantolonlar vs vs...
Dolce&Gabbana gibi çok ünlü bir markanın defilesi malesef!!!Özellikle en baştaki gibi bir yakınım olsa, değişe değişe giyerdik beraber...:)))

Soldan 3. elemanın çantasına bayıldım, annemde de vardı bunun bir benzeri... :)))))

Bu kadarına da pes diyorum açıkçası.Kadınların bile giyerken bir kez daha düşündüğü deri taytlar, erkeklere feminen ötesi bir görüntü katmış.Bunlar bizim dişiliğimizi ortaya çıkaran, çekici kıyafetlerken; cinsiyetlerini unutan erkeklerin niyeti ne olsa gerek!!!

4 yorum:

  1. aynen katılıyorum. Kadın kadın gibi giyinmeli. Erkek erkek gibi. mahalle baskısı aslında ıyi bişey diyorm bazen. Biz mahallede böyle arkadaşlarla muhabbet kurmazdık . Yoktu zaten böyle ınsanlar.

    YanıtlaSil
  2. ahahah bayıldımmm bu posta (:

    YanıtlaSil
  3. Böyle şeyler tasarlıyor ki, tercih edenler baya bir var. Yazık... Bence sadece kafa karışıklığı. Aklı yerinde olan giymez. Ki kendine yakıştırmaz zaten.

    YanıtlaSil