22 Şubat 2012 Çarşamba

İlk Görüşte Aşka İnanır mısınız ?

Birileri tanıştırır, tesadüfler sizi buluşturur, aslında en yakın arkadaşınızdır, okulda yada iş yerinde tanışırsınız yada hiç ummadığınız anda markette, pazarda, asansörde, kafede vs vs bir bakışla başlar herşey... 
Peki sadece bir bakışınızla, bir anda ilk görüşte aşka mı tutulursunuz?Sizler için ilk görüşte aşkı biraz araştırdım ve sonuç oldukça ilginç... :)İşte ilk görüşte aşkın bilimsel bir açıklaması...


İngiliz psikologlar, kadınlar için ilk görüşte aşkın olmadığını ve aşkın altıncı görüşten itibaren oluştuğunu savunuyorlar.Araştırmaya göre bir kadının bir erkeğe aşık olabilmesi için erkeğin görüntüsüne, kokusuna, hareketlerine dikkat etmesi ve bunun için de tam 45 saniye, yani altı bakışa ihtiyacı vardır.
Bakalım neden altı kere bakma ihtiyacı hissediyoruz? Bu bakışların içerikleri neler?
  • İlk bakış ortalama 5 saniyedir.Erkeğin göz rengi ve bakışlarındaki ifadeye dikkat edilir.
  • İkinci bakış ortalama 10 saniyedir.Erkeğin dış görünüşüne ve kıyafetlerine dikkat edilir.
  • Üçüncü bakış toplamda 3 saniyedir ve onun saç stiline bakılır.
  • Dördüncü bakışta erkeğin ellerine dikkat edilir.Parmağında alyans var mı acaba???? :))
  • Beşinci bakışta erkeğin ayakkabılarına dikkat edilir.
  • Altıncı bakış ise 15 saniyedir.Erkeğin hareketleri, konuşma tarzı ve yüz mimiklerine dikkat edilir.
Tabii ki bu durumun kişiden kişiye değişeceğini söyleyen uzmanlar, Amerikalı kadınların da ilk olarak erkekte dudaklara, ardından kalçalara ve sonrasında da ondan hoşlanıp hoşlanmadıklarına baktıklarını belirtmektedir.
Kısacası midenizde kelebekler uçuşturan o duyguyu, aşkı hissetmeniz için sadece 45 saniye yeterli...:))))Ayrıca ilk görüşte aşık olduğunuz zaman fiziksel mekanizmanızdaki değişikliklerle ilgili yazdığım İlk Görüşte Aşk Böyle Başladı, Adı Üstünde "Yıldırım Aşkı" postunu da okuyabilirsiniz.
Peki ya siz? İlk görüşte aşka inanıyor musunuz? Yada bir erkekte ilk olarak hangi özelliklere dikkat edersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder