5 Temmuz 2012 Perşembe

Gözler Kalbin Aynasıdır :)

Bakışlarınızla insanları nasıl etkileyebileceğinizi ya da çeşitli durumları doğru bakışlarla nasıl kendi lehine çevirebileceğinizi biliyor musunuz?
İnsanlarla iletişim kurarken vücut dilinizin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz elbette.Ama farkında olmadığınız şey, gözlerinizin tüm diğer faktörlerden daha etkili olduğu ve çok daha fazla mesaj verdiği...

Doktor David Givens, iletişimde bakışlarının önemi için "Göz teması, birisiyle iletişim kurmanın en önemli yollarından birisidir." diyor ve ekliyor "İletişim kurmak için gözlerimizi kullanmamız, evrimsel bir iç güdüdür." Yani siz farkında olmasanız da, doğru bakış üzerinde çalıştığınız da çevrenizdekilere çok farklı mesajlar yollayabilirsiniz.


ONDAN HOŞLANDIĞINIZI GÖSTERİN.
Bakış: Direkt olarak gözlerinin içine bakın.
Başınız yana doğru hafifçe eğikken, bir kaç saniye boyunca gülümseyin ve sonra başka yöne çevirin.Ona bir kez bakıp bakışlarınızı kaçırmanız, karşınızdaki erkekte sizi takip etme isteği uyandırır.Bu, sizin zor elde edilen bir kadın olduğunuzu da ifade eder.

SİNİR BOZUCU BİRİNİ SUSTURUN.
Bakış: Alnına bakın ve sonra başınızı yukarı doğru kaldırarak sizinle göz teması kurmasını engelleyin.
Alnında bir noktaya odaklanmanız, mesafeli olduğunuzu ve ondan üstün olduğunuzu hissettirir.Kafanızı çevirmeniz ise göz dağı verdiğinizi gösterir.Siz de uzaklara bakarak "Seni umursamıyorum." mesajı verirsiniz.

PATRONUNUZUN GÖZÜNE GİRİN.
Bakış: Patronunuz kadınsa gözlerinizi hiç kaçırmadan gözlerine bakın.Ama eğer erkekse, 30 saniye boyunca gözlerine baktıktan sonra ara verip yere bakın.
Tabii ki sapık gibi patronunuzun gözlerine bakmanızı tavsiye etmiyorum!Konuşma esnasında ara ara göz temasını kesmenizde sakınca yok.Sadece o konuşurken kafanızı eğmeyin ve başka yerlere bakmayın.Çünkü bu şekilde içten içe sizin çekimser olduğunuzu düşünecektir.Direkt göz teması ve aşağıya bakmak arasındaki denge, sizi hem katılımcı hem de uyumlu gösterecektir.

BİR TARTIŞMAYI KAZANIN.
Bakış: Kendi fikrinizi savunurken kaşlarınızı kaldırarak göz teması kurun.
Kaşları kaldırmak, göz temasına dikkat çektiğinden her zamankinden daha fazla ikna edici bir hale getirir.Politikacıların bunu sürekli yaptığını görebilirsiniz.Abartmamakta da fayda var tabii... :)

BİR AN ÖNCE BAĞIŞLANIN.
Bakış: Tıpkı dua eder gibi başınız karşıya bakarken gözlerinizi aşağıya indirin.
Bakışlarınızı aşağıya indirip başınızı itaatkar bir pozisyonda tutmanız, karşınızdaki insana hatalı olduğunuzu bildiğiniz mesajını verir.Ayrıca bu hareket, karşı tarafın konuyu bir üst seviyeye taşımasını da engeller.Sevgiliniz ya da arkadaşlarınızla tartışırken hatalı olduğunuzu biliyorsanız, bu bakışı kullanarak tartışmanın gereksiz yere uzamasını engelleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder