20 Temmuz 2012 Cuma

BİRİSİ DE ŞAŞIRTSIN YAHU !

Hayatımızdaki erkekler...Adları değişiyor, yaşları değişiyor, tipleri değişiyor, bakışları değişiyor; ama sonuç hep aynı maalesef... Aynı problemleri yaşıyoruz, aynı nedenlerle üzülüyoruz yani sanki hep aynı erkekler birlikte gibiyiz.
Peki bu erkekler neden hep aynı ?????

Yeni bir erkekle yeni bir ilişkiye başlarken, hepimizin gerekçeleri farklı oluyor.Kimimiz tipine, kimimiz espri anlayışına, kimimiz kariyerine takılıp etkileniyoruz.Ya da böyle olduğunu zannediyoruz...
Aslına bakarsanız asıl tercih nedeni, sizin erken çocukluk dönemlerinizdeki kafanızda yarattığınız bir figür ve karşınızdaki erkeğinde bu figürle benzer özellikler taşıması...


Çocukken kendinizi en güvende ve ait hissettiğiniz ortam ailenizin yanında olduğu için, sizin figürünüzde genelde aile fertlerinden biri oluyor.Diğer önem verdiğiniz konu da ailenizde ne kadar güven ve huzur varsa, karşınıza çıkan sevgili adayınızdan da bu ortamı sağlamasını bekliyorsunuz.Ve bu ortamı sağlayan erkeklerin peşinden gidiyorsunuz.Eeee haklı olarak... ;)

Nedense erkeklerin hemen hemen hepsinin ortak sorunu, kadınların açık giyinmeleri, farklı erkek arkadaşları olması, dışarıda vakit geçirmeleri ve çoğunun çalışmak istemesiyle sınırlıdır.Gelin görün ki kadınların erkeklerde sorun yaşadığı konulara...Çeşit çeşit, desen desen, türlü türlü sorunlar, sıkıntılar yaşayabiliyoruz.Bir erkekte olmasın ki, "Sana güveniyorum, ama çevreye güvenmiyorum." demesin.



Herşeyden önce karşılıklı olarak değişmeyeceğimizi kabul etmemiz lazım.Şayet ki kendimizden rahatsızsak, belki bir derece kendimizi değiştirebiliriz.Fakat bir başkasını değiştirebileceğinizi, olumsuzlukların zamanla düzeleceğini sakın düşünmeyin!
 Nasıl ki mutlu bir ilişkinin en önemli sırrı birbirine saygı ise, mutlu bir bireyin sırrı da özsaygıdır.Kendimize karşı özsaygımız olmadıkça, ilişki kurmak istediğimiz erkek neden bize saygı duysun ki...Bu durumda boş beklentiden öteye gidemezsiniz.Doğru erkeği bulmaya odaklanmak yerine, doğru kadın olmaya odaklanırsak bu bize öncelikle kendimizi daha iyi tanıma fırsatı sağlar.Sonrasın da ise kendimizi sevmeye ve saygı duymaya, bunların sonucunda da bizi seven ve saygı duyan birini bulmaya götürür.

Şimdi sıra sizde...Madem bu erkekler hep aynı, değişmiyorlar, öyleyse siz kadınlar değişip huzurlu ve mutlu olabileceğiniz bir ilişki yaşamak istemez misiniz?

3 adımda istediğiniz ilişkiyi kendinize çekin! Ne istediğinizi bilin!
- Hayalinizdeki erkekte aradığınız özellikler neler? Aklınıza gelen her şeyi yazın.
- Aradığınız özelliklerin kaçı sizde var? Dürüst olun, evren gerçeği bilir. :)
- Onda aradığınız ve kendinizde olmayan özellikleri geliştirmek için son zamanlarda ne yaptınız? Önümüzdeki dönemlerde neler yapacaksınız? Unutmayın birbirinize benzediğiniz sürece birbirinizi daha çok çekersiniz.Zıt kutuplar artık birbirini çekmiyor.Çekse bile çabuk bırakıyor, inanın. :)

Haydi o zaman, kendinizi değiştirmek için harekete geçin!

1 yorum:

  1. erkek arkadaşım şimdiye kadar hiç sana güvenmiyorum demedi. ama ne zaman biraz açık birşey giyinip yanına gitsem " bu ne hal kırdırtcan ağzını burnunu der. ilginç :/

    YanıtlaSil