23 Şubat 2012 Perşembe

"Dengesiz" Bir Erkekle "Dengeli" Bir İlişki İçin...

Zaman zaman harika giden ilişkinizin bir tarafı olan erkek arkadaşınız bile oldukça aksi olabilir.Kızıp küsmek yerine, duygusal gel-gitler yaşayan erkek arkadaşınızı nasıl kontrol altına alabilirsiniz?
İşte cevabı...
Genelde dengesiz ününe sahip olan cinsiyet, kadınlardır.Ancak uzmanlara göre, gerçekte erkeklerin de ruh hali değişken olabiliyor."The Emotional Toolkit" (Duygusal Rehber) isimli kitabın yazarı Darlene Mininni, erkeklerin tedirgin olduklarında kadınlardan daha farklı davranışlar sergilediğini belirtiyor.
Bende sizlere dengesiz erkek arkadaşlarınızla baş edebilmeniz için küçük bir rehber hazırladım.İlişkinize bir de bu taktiklerle yön vermeye çalışın bakalım...

Sevgilinizin değişken halini tanımlayın!
Huysuz erkekler iki gruba ayrılır.İlk grup, kötü bir gün geçirdiği için hayal kırıklığı yaşayan ve ya tuttuğu takım yenilince dünyası yıkılan erkeklerden oluşur.İkinci grup ise hafta içinde duygusal anlamda bir çok iniş-çıkış yaşayan erkeklerden oluşuyor.Bu grupta bulunan bir erkek, düzenli olarak üzücü olayların moralini bozmasına izin verir.Aslında duygusal olması kötü bir özellik değil, böylece kendinizi kötü hissettiğinizin sinyalini hemen algılayabilir.
  Onu okumayı öğrenin!
Kadınlar kendilerini rahatsız eden şeyleri anlatmaya meyillidirler.Ancak erkekler içlerine kapanır ve ya duygularını anlamsız tepkilerle anlatmaya çalışırlar.Erkek arkadaşınız terfi alamadığı için canının sıkkın olduğunu size anlatmak istemez.Bunun yerine çoraplarını yanlış yere koyduğunuz için söylenmeyi tercih eder.Siz onun bu gizemli sinirine bir anlam veremezken, o kırılgan olduğunu görmenizi istemez.Bu nedenle ister günlük huysuzluk olsun, ister kronik vaka, erkek arkadaşınızın canını sıkan durumu öğrenmek için maalesef biraz çabalamanız gerekiyor.
Ancak yalnızca "Konuşmak ister misin?" sorusunu sormanız yeterli değildir.Ona daha ayrıntılı yada daha özel sorular sormanız gerekebilir.Örneğin "Patronun bugün ne yaptı?" gibi gibi...Sus pus olsa yada çocuk gibi davransa da vazgeçmeyin.Onu dinlemeye hazır olduğunuzu, fakat duygusal bir kum torbası olmadığınızı ona hatırlatmalısınız.
Bu noktadan sonra sorununu konuşup konuşmama tercihini ona bırakın.Fazla üstüne düşmeniz ters bir etki de yaratabilir; sizden kaçabilir.Meraklı olun ama onu boğmayın.

 Bakış açınızı değiştirin!
Sevgilinizin ruh halinden sorumlu olmadığınızı anlamanız gerekir.Biriyle çok fazla vakit geçirdiğinizde, onun kötü davranışlarına alışabilirsiniz.Bir adım geri atın ve kendinize dışarıdan bakın.Özellikle size karşı ne kadar sıklıkta huysuz davranışlar sergilediğini bir düşünün.Belki de normalde tahammül edebileceğinizden daha sık olduğunu göreceksiniz.Yada siz boşa alınganlıklar yapıyorsunuzdur.
Belki de buna daha ne kadar katlanacağınıza ve mutlu olup olamayacağınıza karar vermeniz gerekiyordur.


İlişkinizde her şeyi dengede tutmak o kadar da kolay olmayabilir, ama en azından çözümsüz sorunlarla sürekli huysuz tavırlar sergileyen bir erkek arkadaşınız olmasını istemezsiniz değil mi?!

1 yorum:

  1. Bakış açısını benim kadar değiştirip duran yoktur heralde ama olmayınca da olmuyor arkadaş : )

    YanıtlaSil