28 Şubat 2013 Perşembe

KURŞUN KALEM SANAT TİYATROSU'NDA & "TİYATRO"YA İLİŞKİN

"Tiyatro aşka benzer. İnsanı hazin hazin ağlatır.Ama verdiği acının gücünde bir başka tat bulunur.Tiyatro evrene benzer.İnsanı doya doya güldürür.Ama yansıttığı tuhaflıklar, gülerken ağlamak için istekler doğurur." demiş Namık Kemal; güzel de demiş tiyatro için.


Dün akşam Edirne'de, bizler gibi öğrenci arkadaşlarımızın tabiri caizse tırnaklarıyla kazıya kazıya oluşturdukları "Kurşun Kalem Sanat Tiyatrosu"'nu ziyarete gittik.Edirne'deki ilk oda tiyatrosu mantığıyla, sahnesinden fuaye alanına, dekorundan perdesine sımsıcak bir yuva oluşturmuş arkadaşlarımız.Tiyatroseverler adına verilen eğitimlerle, oluşturulan sosyal paylaşım alanlarıyla, kültürel aktarımda sınır tanımayan ve günbegün büyümeyi hedefleyen Kurşun Kalem Sanat Tiyatrosu, Edirne'de, 2 Şubat 2013 tarihinde kapılarını açtı.
Tankred Drost'un "Dönemeç" adlı oyunuyla karşımızdaydı arkadaşlarımız.Tiyatroya olan sevdaları ve yeteneklerinin sentezinde doyulmaz bir seyir keyfi yaşattılar bizlere.


Sık sık kazaların yaşandığı bir dönemecin yakınlarında yaşayan iki kardeş ve dönemeci denetlemeye gelen, son kurbanları müsteşar arasında geçen hikayede "dönemeç", bizim gibi yalnız ve bencil insanları bir araya getiren sembolik bir mekan olarak kullanılıyor.Yazarın ve oyuncuların bu insanlık durumlarımıza tuttukları ayna, ne şekilde aktarılıyor gidip izlemekte fayda var diye düşünüyorum.
İşte oyundan ve "Kurşun Kalem Sanat Tiyatrosu"ndan en güzel kareler...


Birbirinden yetenekli oyuncularımız; Ata Taşkan, Emrah Bıçak, Alican Gül ile birlikte...

"Kurşun Kalem Sanat Tiyatrosu" müdürü, bu güzel toplulukla bizlerin tanışmasına vesile olan ve finalde bizlere okuduğu Cemal Süreya'nın en güzel şiirlerinden biri olan "Üvercinka" ile uğurlayan, Halil Canbolat ile birlikte...

Kültürel etkinlikleri başta olmak üzere güzel işlere imza atan TÜÇEV grubu da "Kurşun Kalem Sanat Tiyatrosu"ndaydı.

Kurşun Kalem Sanat Tiyatrosu  na ilişkin detayları, oyun programlarını, gelişmeleri Facebook sayfasını beğenerek takip edebilir; tiyatroyla ilgili eğitim kurlarına katılabilirsiniz.

"Kurşun Kalem Sanat Tiyatrosu"nu kuran ve emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum.İzleyicisi bol, alkışı pür kıyamet, dopdolu programlarıyla daha nice güzel etkinlikler diliyorum.

Emeğine sağlık Kurşun Kalem...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder