19 Şubat 2013 Salı

YENİ İLİŞKİ TRENDİMİZ : "Ne İdİğİ belİrsİzlİk"

Şimdilerde biraz kafam karışık benim.İlişkimizin durumu belirsiz; ne idiği belirsiz bekleyiş halindeyiz günbegün...
Kısacası ilişki ufaktan ufaktan cazibesini kaybediyor anlaşılan.Bahsettiğim çift olarak bizim ya da ikimizden birinin cazibesi değil.İkimizin arasında var olan ve zamanla çürümeye yüz tutan "cazibe" sözünü ettiğim...


Ciddi bir ilişkide en önemli tabularınız nelerdir?
Aşk mı?
Seks mi?
Heyecan mı?
Tutku mu?
Huzur mu?
Karşılıklı anlayış ve saygı mı?
Sadakat mi?
Fedakarlık mı?
Dostluk mu?
Bazıları için hepsi birden aynı önemde, bazıları için ise biri veya bir kaçı öne çıkıyor.Elbette hepsi önemli unsurlar ilişki içinde var olmanız adına.Fakat bu işin cazibesi nerede???

Bir ilişkinin cazibesi yoksa, ne diye sürekli aynı insanı görmek isteyesiniz?Onunla bir süre sonra zaten ezbere bildiğiniz hayatlarınızı, anılarınızı neden konuşup durasınız?
İlk günleri heyecanı, birbirini tanıma sürecinin gizemi, ortak paylaşımlar, anılar bir süre sonra stabil bir hal alırken; ilişkinin başlangıcından beri görmezden geldiğiniz olumsuzlukların tek tek ortaya çıkmasını ve göze batmaya başlamasını nasıl engellersiniz?
Bir ilişkiye cazibe katmak derken, bahsettiğim ilişki aşkın meşkin ötesinde aslında.Bir ilişkiye sahip çıkmaksa, size cazip geldiği boyutta mümkün.İlişkiyi renklendirmek, bu sıkıcı ve stabil halinden kurtarmak, bir nebzede olsa mutluluğa ihtiyaç duymak değil midir?

Kendimi yine en iyi ben bilirim.Sen de öyle...Yapacaklarını da yapamayacaklarını da.Sadece aşka bağımlı yerinde sayan ilişkiler, bir yerde klasik kaderine dönüyor ne yazık ki.Ya geleneksel rutine bağlayarak ya da direk bitişe tırmanarak...Herkes de kendince haklı.Rutin değil midir hep sıkıcı olan; ne zaman her gün aynı yemeği yemenin cazibesiyle başınız döner ki???

Onun için diyorum ki, cazibe bir ilişkide en önemli unsurdur.Eğer onu kaybedersek, geriye kalanlar bir ilişkinin heyecanını sürdürmeye yetmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder