2 Aralık 2012 Pazar

Erkeklerden Beklemememiz Gereken, Beklentilerimiz !

Kadınlar daima erkek arkadaşlarından / eşlerinden bazı tavırlar ya da hareketler beklerler.Bu beklentiler hiiç bitmez.
Bekleriz bekleriz ve bekleriz...Sonuç (annemin sıklıkla söylediği gibi) sıfıra sıfır, elde var sıfır!

Düşündüm taşındım ve erkeklerden beklediklerimizi onlarında bilmesi gerektiğine karar verdim.Biz her ne kadar "Artık onlardan bunları beklemeyeceğiz." desek de, itiraf edelim; aslında bu beklentiler hiç bitmez. :)

İşte kadınların iç dünyasından, erkeklere bir sır! Erkeklerden beklemememiz gereken ama inatla ve içten içe beklediğimiz davranışlar bakalım neler;

Onun için heyecanla pişirdiğiniz yemekleri yedikten sonra, onun da aynı heyecanla "Annemin yemeklerinden daha güzel olmuş sevgilim." demesi!(İmkansıza yakın bir durum a-dostlar!)

Hamile olan arkadaşlarınızdan bahsettiğinizde, bunun sebebinin sizin sevinciniz yerine, çocuk doğurmak için hevesli olduğunuzu düşünmemesi!

Çevrenizdeki bütün erkeklerin dönüp baktığı bir kadın yanınızdan geçtiğinde, eşinizin / erkek arkadaşınızın size dönüp "Dünyadaki en güzel kadın sensin." demesi! (Buna sadece klasik erkek mantığı diyorum.En gözü kapalı erkek bile dönüp bakar, gözü kayar ya da o kadar saftır ki sizin farketmeyeceğinizi düşünür ama o an dünyayla ilişkisi kopmuş bile olabilir. :))

İlişkide uzun yıllar geçtiğinde de yine her sabah uyandığında "Seni seviyorum." demesi ve sizi öperek uyandırması! (Bu tamamen cicim aylarına mahsus bir durumdur!)

Kuaföre verilen parayı anlamlı bulmasını! (Erkek milleti hem bakımlı olmamızı ister hem de kuaföre gitmemize anlam veremez.Hey dostum derdiniz ne sizin ha?!)

Klozetin kapağını neden temiz ve kapalı görmek istediğinizi! (Doğaları gereği temizlik erkek milletine ters bir durum.)

Dışarı çıkarken neden beş dakikada hazırlanamayışınızı... Kendisi sadece giyinip çıkabilecek rahatlıktayken, sizin evle ilgili son kontrollerden sorumlu oluşunuzu anlamasını...

Her zaman tüysüz bacaklar olamayacağını ve o tüylerin alınması için mutlaka uzaması gerektiğini anlamasını!


Hiç sebep yokken eve bir buket çiçekle gelmesini neden istediğinizi anlamasını! (Özel günlerde gelebilecek çiçekleri, hediyeleri takdir edersiniz ki tahmin edebiliyoruz.Fakat beklenmedik anlarda erkeklerin yaptıkları jestler, kadınlar tarafından daha anlamlı ve unutulmazdır!)

Konuşmaya ve bir şeyler anlatmaya çalıştığınız esnada bunu dır dır olarak nitelendirmemesini! (Bu konuda sizlere tavsiyem Dır Dır Dır Dır Dır Dır... yazımı okumanız sevgili takipçilerim! Her şey daha da netleşcek emin olun. :))

Ona davranılmasını istediği gibi onun da size dürüst, nazik ve düşünceli davranmasını! (Bence erkekler kafalarındaki "Kadındır, elbette ki daha ayrıntılı ve ince düşünecek" fikrinden uzaklaşıp, birlikte bir ilişki yaşadığınıza yoğunlaşmalılar.)

Zaman zaman sürprizlerden neden hoşlandığınızı anlamasını!

Ev işlerine destek olmasının müşterek hayat çerçevesinde doğal olduğunu anlamasını! (Eşine yardım etmek, kadın için de erkek için de aşağılanmış ya da küçültülmüş hissettirmemeli.Bu hayatı birlikte yaşıyorsanız, ben-sen değil, biz olmalısınız.)

Regl döneminde yaşadığınız sıkıntılı günlerde daha anlayışlı olmasını!

İşteki sorunlarını eve taşımasının ilişkinizi kötü etkilediğini anlamasını! (İş hakkındaki her şey iş yerinde kalmalı beyler! Bütün gün görüşmediğiniz eşinizle geçireceğiniz güzel vakitlerin keyfini çıkarsanıza be anacımm... :))

Aslında beklemememiz gereken ve bir çoğumuzun artık pes ettiğini, beklemediğini söylediği bu davranışları, bütün kadınlar bekler.Biraz farkındalık yaratabildiysem ilişkiler adına, ne mutlu... :)

Aşkla kalın... :))

1 yorum:

  1. -annem pek güzel yemek yapamadığı için potansiyel sevgililerimin hepsine annemin yemeklerinden güzel olmuş diyebilirim:)
    -zamansız çocuk sahibi olmaktan erkekler çok korkar o yüzden hamile muhabbetlerinin içinde yer almak istemezler
    -bir kadına dünyadaki en güzel kadın sensin demek gözgöregöre yalan soylemek demektir ne yazık ki:) sonra erkekler yalan söylemesin oluyor
    -hergün seni seviyorum demek cümlenin içini boşaltıyor efenim
    -kuaför olayında kendi saşını 15-20 tl ye kestirip hatunkişinin saçına 100 tl vermesini kolay kolay algılayamaz erkekler. Çok sıklıkla olmasada kuafor olayı çoğu erkeğe batmaz ancak şöyle ki erkekler saç bakımı konusunda evde kendisi yetenekli olan hatun kişileri severler
    -klozet kapağı konusunda haklısınız
    -dışarı çıkarken çok bekletmek sadece kadınlara mahsus çok sinir olduğum bir şey ne yazık ki

    neyse daha çok varda daha sonra devam ederim

    YanıtlaSil