28 Kasım 2012 Çarşamba

KADINLARIN GİZLİ DİLİ & "ERKEKLER BİZİ ANLAMIYOR" YAZI DİZİSİ-2

"ERKEKLER BİZİ ANLAMIYOR!" Yazı Dizisi  'nin ikinci ve en anlaşılmaz karmaşık konusuyla karşınızdayım; kadınların söyledikleri ve aslında söylemek istedikleri!
Tam olarak çok bilinmeyenli denklemiz maalesef...Hayatımızı bir film şeridi diye adlandırırsak şimdi sizlerle "kamera arkası"na bir yolculuk yapacağız. :)

Kadınların ve erkeklerin aslında tamamen farklı dillerde konuştuklarına dair bir klişe vardır.Özellikle kadınları anlamak ve onların dilini çözmek, erkekler için efsanevi bir sorun gibidir.Erkekler arasında bir genelleme yapmak gerekirse, ilişkinin belli dönemlerinde sıklıkla duyduğumuz bir cümledir; "Anlamıyorum."


Aslına bakarsanız, erkeklere de çok fazla suç bulamıyorum.Genellikle biz kadınlar, söylemek istediklerimizi doğrudan söylemek yerine ima ederek anlatmaya çalışıyoruz.Üstelik imalarımızı da erkeklerin anlamasını bekliyoruz.Ki bu bodoslama düşünce yapısına sahip erkekler için oldukça anlaşılmaz bir durum oluyor, bu bir gerçek.

Kadınların ne söyleyip, aslında ne söylemek istedikleriyle alakalı minik bir kılavuz niteliği taşıyacağını düşündüğüm bir post hazırladım.Bakalım kurduğumuz cümlelerin gizemi neymiş?! :)

"İYİ."
Mutlaka bir tartışmanın sonunu getirmek istiyordur.Sanmayın ki karşısındaki erkeğin haklı olduğunu düşündüğünden pes ediyor.Aslında sadece "Kes sesini artık!" dememek için kibarlık yapıyordur. :)

"BEŞ DAKİKA."
Giyinmeye, hazırlanmaya gittiyse, bu beş dakikayı altıyla çarpıp, saatinizi ona göre ayarlamanızda fayda var.Sakın boşuna sinirlenmeyin, bütün kadınlar zaman kavramı konusunda aşağı yukarı aynıdır.Alternatifiniz yok maalesef, iyi beklemeler. :)

"BİR ŞEY YOK."
İşte en tehlikeli ifadelerden biri!Fırtına öncesi sessizlik demek, daha yerinde olur.Aslında gayet de bir şey vardır, fakat sorunu kendin bul demek istiyordur."Neden direkt olarak sorunu söylemiyor?" diye düşünmeyin sakın.Bence şanslısınız aslında, sorunu kendin bulabilirsin diye zekanıza güveniyor olmalı... :))

"CUMA AKŞAMI NE YAPIYORSUN?"
Bir kadın bir erkeğe özellikle bir gün için ne yapacağını soruyorsa, bu onun, o erkeği planına dahil etme ya da ona öncelik verme isteğinden kaynaklanır.Yani kadının bu soruyu sormasının nedeni, erkeğin hem kendisiyle daha fazla zaman geçirmek konusunda istekli olduğunu görmek, hem de erkeğin planları konusunda kendisiyle daha fazla iletişim halinde olmasını istemesidir.Aslında gayet açık bir soru değil mi... :)

"ARTIK ESKİSİ GİBİ KONUŞMUYORUZ."
Dikkat!Bu yorum ilişkinizin sıkıntıda olduğunu gösterir.Kadın bu cümleyle, eskiden yaptığınız uzun uzadıya sohbetleri, her anı ve durumu ilk olarak birbirinizle paylaşmanızı özlediğini anlatmak istiyordur.Kısacası size, "Konuş benimle.Kendimi sana yakın hissedemiyorum.İlişkimiz konusunda endişeliyim." demek istiyordur.Klasik erkek tepkisi ise, "Eee konuşuyoruz ya!" olacaktır muhtemelen.Ama unutmayın, ilişkinizin özel bir dikkate ihtiyacı olabilir.

Bunlar sadece bir kaç örnek tabii ki...
Beyler size tavsiyem, "Anlamıyorum abi bu kadın milletini!" demektense, biraz ilişkiniz adına çaba sarf edin.Bu sevdiğiniz insanı da sizi de mutluluğa biraz daha yaklaştıracaktır.

Aşkla kalın... :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder