12 Kasım 2012 Pazartesi

5 Soruyla "İlk Buluşmanızı" Taçlandırın

Bu gün nedense en başa dönüp, "ilk buluşmaları" konu almak istedim.Sanırım dün akşam yakın bir arkadaşımdan aldığım bir telefondan etkilendim, yeni sevgili girişimleri ve kızların ilk buluşma sonrası klasik değerlendirmeleri... :)
Çok mutlu olmamın yanı sıra bir de katkım olsun diye düşünerek bu postu hazırlamaya karar verdim.

İlk buluşmada erkeklere sormanız gereken 5 hayati soru ne olabilir???Acaba size uygun biri mi?Görüşmeye devam etmeye değer mi?Ya da ilk buluşmada neler konuşulur, nelerden bahsederek onu daha iyi tanıyabilirsiniz?
İşte öneriler...

Ne tür filmlerden hoşlanırsın?
Filmlerin kişiler üzerinde oldukça etki bıraktığı bir gerçek.Kimi filmler ilham verirken, kimisi de geçmişe götürüp derin izler bırakabilir.Bu soruya verdiği cevapla ilgi alanlarını öğrenmiş olursunuz.Aynı zamanda da geçmişle bağlantılı olup olmadığını, duygusal mı yoksa aksiyon tutkunu mu... gibi bir çok sorunuz da cevabını bulmuş olur.

Kitap okur musun?
Bir çok erkeğin sıkıcı bulduğu bir aktivitedir, kabul etmek lazım.Fakat bir o kadar da kitap okuyan erkeğin olduğunu rastlıyoruz.Verdiği cevaplarla ve kitap isimleriyle, duygu ve düşüncelerinin altında yatan kaynağa ulaşmış olursunuz.İç dünyasını da az çok keşfetmenize yardımcı olacaktır.

Mesleğinden bahseder misin?
Biz kadınlar için en can alıcı nokta budur sanırım.Bir kişinin mesleği, onun ilgi alanlarının ve yaşam standartının  yansımasıdır.Bu soruya verdiği cevapla hayata bakışını, geleceğe dair planlarını ya da hırslarını öğrenmiş olursunuz.Bir bakıma ilişkinizin gidişatı konusunda daha ilk günden fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilecek bir soru bence.

Ne tür müzik seversin?
Çoğu zaman ruh halimize uygun, o anki modumuzu yansıtan müzikler dinlemeyi tercih ederiz.Bir bakıma müzik, duyguların dışa vurumu konusunda da yardımcıdır.Bu soruya vereceği cevapla ruh halini çok daha net anlamış olacaksınız.



Evcil hayvanları sever misin?
Kimisi kedilerden hoşlanır, kimisi köpeklerden, kimisi balıktan, kimisi de kuştan börtü böcekten.Ama hayvan sevgisinin kişideki şefkat duygusuyla alakalı bir durum olduğunu düşünürsek, bu soruyla ne kadar şefkatli bir erkek arkadaşınız olduğu konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.




Basit ve gündelik sorular gibi görünse de, yıllardır ilişkilerini sürdürüp de birbirinden bihaber kişiler olduğunu görebiliyoruz.Bu nedenle sizlere ve canım arkadaşıma tavsiyem, iletişim kurmadan sorgulamadan bir insanı tanımak neredeyse imkansızdır; ilişkinizde soru işaretlerine yer vermeyin!

Aşkla kalın... :)

1 yorum:

  1. şu an birlikte oldugum adamla tanışmamız öyle tuhaftı ki. bir tek ortak noktamız bile yok bizi birbirine bağlayan. müzikde zıttız, sinema ve kitaplarda da bilhassa öyle. onun sevdiğini ben, benim sevdiğimi o pek sevemiyor. fakat farklı farklı şeylerle ilgileniyoruz ve sanırım bu daha hoş gibi. hep bildiğin şeyleri tekrar tekrar konuşmaktansa bilmediiği şeyleri onun ilgi alanı oldugu için ondan duyup ögrenmek daha keyifli oluyor. hem yanyana iki aynı olmaktansa ayrı yerlerde birbirini seven iki farklı olmayı tercih ederim. tabii bu durum kişiden kişiye değişir :)

    YanıtlaSil