29 Aralık 2012 Cumartesi

YENİ YIL RİTÜELİ: Yeni kararlar alma zamanı!

Kocamaaan bir seneyi daha geride bırakmamıza ramak kaldı.Kimisi çuval dolusu sevinçlerle, mutluluklarla, en içten gülücüklerle doldurdu 2012'yi; kimisi talihsizliklerle ama yine de ayakta kalma çabasıyla belki biraz yorgun, biraz da hayal kırıklıklarının parçalarını biriktirmiş yap-boz kıvamında; kimisi de yepyeni başlangıçlarla, büyük adımlarla, yeni umutlarla, evli-mutlu-çocuklu kıvamında, bayram şekeri tadında geçirdi bu bir seneyi...
Neticede geçen zamanı geriye getiremiyoruz.Fakat önümüzde daha ambalajı açılmamış, sıfır kilometre, yaşanacak anılarıyla ve mutluluklarıyla kocaman bir yıl daha var.


Bu yıl da, yeni bir yıla girerken yeni kararlar alma ritüelini uygulamazsak olmaz! Her yıl gelenekselleşen yeni yıl kararlarınızı umarım bu yıl uygulayabilirsiniz.

İşte size şahane bir 2013 için beş karar önerisi...Söylemesi benden, uygulaması size kalmış.. :)

2012'de olduğunuzdan daha mutlu olun! Özel bir çabaya ihtiyacınız yok, inanın.Kimseyi takmayın, hayata olumlu bakın ve sürekli gülümseyin.Gülümsemek, iç dünyanızın güzelliklerini dışa yansıtır.Sadece kendiniz için değil, çevrenizdeki insanları mutlu etmek için dahi gülümseyin.En mutsuz anlarınızda bile gülümsemeye çalışmak, inanın işe yarayacak.

Ailenizle ve arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçirin! Bu sene bahanelerinizi rafa kaldırın, kırgınlıklarınızı ve küslüklerinizi hafızanızdan silin.Yeni bir sene, yenilenmek için daha güzel bir zaman olamaz! Onlara vakit ayırın.Bırakın "yoğunum, yorgunum, işim var..." söylemlerini...Ne kadar iyi geldiğine siz bile inanamayacaksınız.

Yatırım yapın! Evet, paranızı bir uzmanla birlikte çok daha verimli bir hale getirebilirsiniz.Ancak o kadar gücünüz yoksa da 50 lira-100 lira düzenli olarak her ay kenara para ayırın.Kendinizi güvende hissedeceksiniz.

Sağlığınızla ilgili yeni kararlar alın! Her güne mutlaka sağlıklı yiyecekler yemekle ve egzersiz yapmakla başlayın.Uzun uzadıya vaktim yok bahanesinden kurtulup en azından günde yarım saatinizi yürüyüşe ayırın.

Sizi mutsuz eden şeyleri hayatınızdan çıkarın! Bu sevgiliniz, arkadaşınız ya da işiniz olabilir.Hayatınızda mutsuzluklara yer yok, unutmayın.Şu an tam zamanı!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder