8 Eylül 2012 Cumartesi

İLİŞKİLERİN KALİTESİ 3 AYRINTIDA GİZLİ

Kaliteli bir birlikteliğin 3 sırrını açıklıyorum, aramızda kalmasın efendimm... :)))
Kimse bitirmek için başlamaz bir ilişkiye; ya da mutsuz olmak, üzmek ve üzülmek değildir hiç kimsenin derdi...İyi ya da kötü ilişkiler yaşıyoruz.Siz yalnız olmayı tercih etseniz bile, çevrenizdeki ilişkileri gözlemleyebiliyorsunuz.
Bu devirde hayatımıza birini sokmak, tüm şeffaflığıyla kendimizi o'na açmak, hayatı paylaşmak, her şeyinle kabul etmek ve sarıp sarmalamak çok zor...Oysa ki derdimiz mutlu olmak temelde, herkesin gıptayla baktığı o mükemmel çift olabilmek...
Peki neden bu kadar zor?
Kaliteli bir ilişkiye giden yol neden bu kadar çetrefilli??

"Aşkın Nörobiyolojisi" kitabının yazarı Psikolog Dr. Brent J. Atkinson'a göre ilişkilerin kalitesini arttırmak mümkün! 3 küçük tüyo veriyor bize, mutlu ve kaliteli bir ilişki için denemeye değer... :)))



Aşkınızı gösterme derecenizi arttırın!
O an içinizden sevgilinize kocaman sarılmak ya da onu öpücüklere mi boğmak geliyor; neden durup düşüneceksiniz ki! Sevgilinize sevginizi gösterirken içinizden geldiği yoğunlukta ve rahat bir şekilde davranın.Mutlu çiftlerin kendi aralarında en az 5-6 tane romantik komplimanları vardır.Arkadaşlarının arasında sevgi dolu bir bakış, sabah karşılaşınca içten bir gülümseme ya da bir not kağıdına sevgi sözcükleri yazıp aynasına yapıştırmak gibi...Basit görünüyor farkındayım, ama bunlar sevgiyi en güzel ifade etme biçimleridir.






Hep pozitif olun!
Olaylara bakış açınızı aşkınıza göre şekillendirin.İlişkinizde başarılı olmak istiyorsanız, aşkınızı her daim ön planda tutmalısınız.Bu sizin pozitif bir bakış açısı sahibi olmanızı sağlar."Neden gecikti." diye düşünmek yerine, "Sevgilimin gelmesi için sabırsızlanıyorum." diye düşünebilirsiniz.

Ufak problemlerle vakit kaybetmeyin!
Ufak problemleri zaman içinde konuşa konuşa, tartışa tartışa büyütür de büyütürüz.Bu da zamanla ilişkimize zarar vermeye başlar ve ortada ne pozitif düşünce yapısı kalır ne de aşk-sevgi...Mutlu çiftler ise böyle küçük problemleri büyütmek yerine sakinliklerini koruyarak konuşup, kısa sürede pürüzleri hallederler.İlişkileri karşılıklı anlayış esasına dayanır.

Böylelikle de mutluluk kaçınılmaz olur, sevgilinize ve çevrenize pozitif enerji yayarsınız.
Aslında ilişkilerde mutluluk, küçük ayrıntılarda gizli; yeter ki değer verin ve ayrıntıları önemseyin.

Aşkla kalın... :)

2 yorum:

  1. Olmayacaksa olmuyor ve bitmesi gerekiyorsa elbet bir gün bitiyor haklısın ama biraz çabalamak da lazım değil mi? ;)

    YanıtlaSil