20 Eylül 2012 Perşembe

(B)İNDİRİM ZAMANLARI & KADINLARIN ALIŞVERİŞ TUTKUSU YAZI DİZİSİ-1

"ERKEKLER BİZİ ANLAMIYOR!" Yazı Dizisi  'nin ilk ve sanırım en can alıcı konusu; kadınların bitmek tükenmek bilmeyen alış-veriş tutkusu!
Kendimden biliyorum; kadınlar çoğu zaman sıkıntıdan, değişim arayışlarından, bir başkasında görüp çok beğendikleri bir kıyafete sahip olma arzusundan ya da sadece etiketinde "indirim" yazdığı için alış-veriş yapmak isterler. :) Ve hiç bir erkek bu konuda engin bir anlayışa sahip değildir!

Alış-veriş merkezlerinde şöyle ufak bir gözlem yapsanız, kadınların kıyafetlerin arasında dönüp dururken nasıl gözü dönmüş bir hale gelebildiklerine şahit olabilirsiniz.Hatta bu tutku çoğu zaman rüyalarına bile girer.Bir arkadaşımdan duymuştum, "rüyamda beğendiğim o etek %50 indirime girmişti." diyordu neredeyse ağzı sulanarak... :)

Araştırmalara göre, kadınların bu çılgınca alış-veriş arzusunun bir açıklaması yok.Erkeklerinde bu durumu anlayamaması bir yerde doğal yani...Ancak tahminler şöyle ki, bakımlı olmak ve dış görünüşüne önem vermenin dışında, bu çılgınlık özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor.Kıyafetleri ve mücevherleriyle girdikleri ortamlarda dikkatleri üzerine çekmek isteyen kadınlar için maalesef söylenecek pek bir söz yok.Açıkçası anlaşılacak bir tarafları da yok, kabul.

Fakat bakımlı görünmek ve kendini iyi hissetmek her kadının hakkı diye düşünenlerdenim.Kaldı ki alış-veriş deyip geçmemek lazım; inanın bana her derde deva bir etkinlik... :)

Moralinizin en bozuk olduğu anda ya da sevgilinizden ayrıldığınızda, kendinizi eve kapatıp günlerce bunalıma girmek yerine, değerli olduğunuzu hissetmenize yardımcı olacak ufak bir yenilik sizi kendinize getirecektir.Erkeklerin bakış açısı ise, "bu kadar kıyafetin var bunu nerede giyeceksin!", "oha!bu elbiseye bu kadar para verilir mi!", "ne gerek vardı şimdi milyon tane ayakkabın olduğu halde bir yenisini almaya!", "senin bu çantaya verdiğin parayla ben dolabımı kıyafetle doldururdum!" gibi gibi gibi cümlelerle sadece sizi daraltır.

Hem onlar nereden bilecekler, alış-veriş yaparken ne kadar özgür, mutlu, heyecanlı ve bir de indirimleri yakaladıysanız ne kadar çılgın olabileceğinizi...Erkeklerin kadınları anlayamamasının temelinde, bir t-shirt ve bir pantolonla haftalarca yaşayabilme potansiyelleri yatıyor maalesef...


Bir de "moda" faktörü var tabii ki!
Televizyonda, internette ya da moda dergilerinde gördükleri her kıyafeti, mücevheri, ayakkabıyı bir anda beğenip, "bu benim olmalı" arzusuyla dolabiliyoruz!
Erkeklere de hak vermek lazım.Şöyle ki, moda olduğu için sokakta bir dönem herkes neon renklerde ışıl ışıl trafik lambaları gibi gezinirken; bir dönem de tuhaf kesimlerle ya da aynı tarz kıyafetlerle bizleri görüyorlar.Haliyle "hangisi benim hatundu yaa!" şeklinde ikileme düşmeleri de olası bir durum maalesef. :)

Tabii onlar "pişti olma"nın nasıl bir rezalet olduğunu bilemezler!Bizler modaya uyum sağlayalım, bakımlı ve özenli giyinelim derdindeyken aslında aynı fabrikanın üretim fazlaları gibi olduğumuz ayrıntısını kaçırıyor olabiliriz; fakat erkeklere ne kadar özenli de giyinseniz, ne kadar bakımlı da olsanız, ne kadar günümüz modasına uygun trendlerde de takılsanız YA-RA-NA-MAZ-SI-NIZ!

Size tavsiyem, siz siz olun alışverişe giderken kendi çapınızda romantizm peşinde koşturup erkek arkadaşınızı da davet etmeyin; aldıklarınızı eve geldiğinizde sergi şeklinde göstermek yerine bırakın giydiğinizde dışarıda bir yerlerde görsün; nezaketen de olsa fikrini sormak tam bir saçmalıktır (o bir hafta boyunca aynı t-shirt ve pantolonla gezinirken size fikrinizi soruyor mu!) ve son olarak alış-veriş etmek güzeldir. :)

İndirim zamanlarında (k)alın... :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder