14 Temmuz 2012 Cumartesi

İlişkilerdeki Hayati 11 Detay !

İlişkiler her zaman güzel başlar.Mutlusunuzdur, midenizde kelebekler, sevgi patlamaları derken zaman akıp gider.Zamanla samimiyetten ileri gelen rahatlıkla birlikte saygıda ufak tefek pürüzler ve başlarda sizi mutlu eden minik detayların kaybolduğunu görmeye başlarsınız.
Aslında bir çok erkeğin ilk başlarda fazlasıyla titiz davrandığı ama zamanla bu titizliğin yok olduğu minik detayları sizlerle paylaşmak istedim.
Bakalım sizin ilişkinizde bu ayrıntılar hala canlı mı? 
Yoksa yok olmaya başladı mı?



"Nasılsın?"
Çoğunlukla farkına varmasanız da, gün içerisinde telefonla mesaj atıp, e-mail gönderip ya da herhangi bir yolla sorulan "Nasılsın?" sorusu, sevgilinizin o günü iyi geçirmesine yetecektir.Sorulmadığında da o günü mahvetmenize sebep olabilir.

Söylenmek
İlişki ilerledikçe illa ki sıkıntılar ve hoşunuza gitmeyen durumlar olacaktır.Fakat sürekli her konuda cır cır cır söyleniyor olmanız, emin olun ilişki için çok sıkıcı bir durum olacaktır.Sıkıldıkça karşınızdaki kişiden uzaklaşmanız da olası...


Gülümseme
Netice de iki kişinin birlikte olma amacı, karşılıklı mutlu etme ve mutlu olmaktır.Sanal yollarla bile olsa gün içerisinde ona göndereceğiniz bir gülücük, onun da gülümsemesine sebep olacaktır.Bu sizi daha da mutlu etmeli...

Yadırgamak
Sadece sevgilinizi değil, arkadaş ortamına girdiğiniz de sürekli insanları yadırgamanız, zamanla sevgilinizin dikkatini çekecek ve sizi itici biri haline dönüştürecektir.Uyum sağlamaya çalışmak sizin için daha sağlıklı bir yol olabilir.



Somurtmak
Durup dururken, anlamsız yere somurtmanız ve bunu yüz ifadenizde bir rutin haline getirmeniz sadece sevgilinizin değil, çevrenizdeki diğer insanların da canını sıkar.Sürekli somurtan biriyle birlikte olmayı kim ister değil mi?!

Fikir almak
Siz nerede, ne yapmanız gerektiğini ya da bir işi nasıl halletmeniz gerektiğinden çok emin ve kararlı olabilirsiniz; ama yine de partnerinizin fikrini sormanız ilişkinize saygı katacaktır.Özellikle de ilişkinizle ilgili ya da ortak ilgi alanlarınızla ilgili konularda onun fikrini almamanız zamanla ipleri koparabilir.

Önemsemek
Önemsenmek, ilişkilerde her iki tarafı da mutlu eder.Zaten önemsemediğiniz birine saygı da göstermeniz pek mümkün olmayacaktır.Önemsemekten kastım fikirlerine saygı göstermek, ilgi göstermek ve tartışma konularında ortak paydada buluşup mutlu olmayı becerebilmektir.

Kabullenmek
İlişkiler de en fazla problem yaratan durumdur kabul görmek...Sevgilinizi tüm huy ve hareketleriyle kabul ettiğiniz zaman mutlu olmanız ve sağlıklı bir iletişim içerisinde anlaşmanız mümkün olacaktır.Yoksa kesinlikle düşünmeyin, benim için değişir ya da şu huyunu yok eder zamanla diye... Olmuyor benden söylemesi... ;)

Adap
Özellikle ilişkiler eskidikçe insanlar birbirlerinin yanında daha rahat davranmaya ve genel adabı boş vermeye başlayabilirler.Bu tarz durumlarda partnerinizi zor durumda bırakabilir ya da utandırabilirsiniz.Bu da ilişkinizi zamanla yorar.




Geçmiş
Her iki taraf için de geçmişi kurcalamak, hiç bir zaman huzur getirmez.Zamanında kabul edemediğiniz yaşanmışlıklar varsa müdahale etmediyseniz, sonrasında geçmişten bahsetmeniz sağlıksız bir ilişkiye sürükler iki tarafı da!

Telefon sesi
Onunla telefonda konuşurken ses tonunuz tahmin bile edemeyeceğiniz kadar önemli...Unutmayın, birbirini seven insanlar birbirlerinden de hemen etkilenirler.Bu yüzden sesinize katacağınız sevimli bir pırıltıyla sevgilinize de pozitif duygular yükleyebilirsiniz.


1 yorum: