29 Nisan 2012 Pazar

Kendinizle Yüzleşme Zamanı

Geçmişte yaşanan aşkların, ruhta bıraktığı izler bir süre sonra bilinçaltına yerleşiyor.Bilinçaltına yerleşen bu izler, korku olarak gün yüzüne çıkıyor.
Yeni bir ilişkiye başlayacağınız zaman ya da ilişkinin içerisindeyken korku, sizin için bir baskı unsuru olmaya başlıyor.Ve hal böyle olunca da hem kendinizi hem de karşınızdakini boğmaya başlıyorsunuz.


Korkuyla birlikte şüphe de insanın yakasına yapışıyor maalesef...Sonrasında iş artık iyice çığrından çıkıyor tabii ki..."Şüphe etmiyorum, güveniyorum." diye kendinizle çatıştıkça daha da dibe batıyor ve ilişkinizi de batırıyorsunuz.Derken giden gidiyor, bir kez daha bir ilişki bitiyor ve bilinçaltındaki çöküntülere bir yenisi daha ekleniyor.
Bundan sonrası size kalmış.Yaşananlardan ders almak mı, yoksa "ben böyleyim ve değişmem." demek mi daha doğru?? Yoksa kendinizi duygusal ilişkilere kapatıp, bir nevi duygularınızı aldırıp tek başınıza devam etmekte direnmek mi daha doğru????
Benim yanıtım, yaşanan her şeyden bir ders çıkartıp, gerektiği kadar değişip, duygularınızı törpüleyip yontup, sadece mutluluğun ve huzurun peşine düşmenizden yana... :)








Peki bir kez daha mutlu olmak bu kadar mı zor?
Tabii ki hayır!

İşte size yeniden mutluluğu yakalayabilmeniz için yardımcı bir kaç öneri...

Bir ilişkiye başlamak için, önce kendinizi hazır hissetmelisiniz.Bir önceki ilişkiden kalan yürek yaralarınızı iyileştirmeden, yeni birini hayatınıza sokmanız büyük hata! Yürek yaralarını iyileştirmenin bir yolu da bilinçaltını dışa vurmak,  yani yüzleşmekten geçiyor.

Kendi yaptığınız hataları da göz önünde bulundurarak, gerekirse acımasızca kendini eleştirmelisiniz.Bilinçaltımızda biriken her şey bizim için bir zehirdir ve bu zehri dışarı akıtmamız şart!

Bunun için sizlere önerilerim şunlar;











İlişkiniz bittiğinde sakın yedekteki birini devreye sokmayın! Bu, hastalığın üzerini kapatmaktan başka işe yaramaz.Üstelik de yaşananların gerçek bir sevgiye dayalı olmadığını anladığınızda hem ciddi bir pişmanlık yaşarsınız, hem de yüzleşmeyi geciktirdiğiniz için her şeyi toparlamanız daha fazla zaman alır.

Terk edildiyseniz ya da aldatıldıysanız bile her şeyin sorumluluğunu bunu yapan kişiye yıkmayın.İlişkiyi baştan sona bir düşünün.Onu, bunu yapmaya iten sebeplerde sizin rolünüz var mı, yok mu?!

Arkadaşlar iyidir.Onlar hep sizi haklı görürler.Oysa sizin acımasızca eleştirilmeye ihtiyacınız var.Bu nedenle ilişkinin hesaplaşmasını yaparken, bunu arkadaşlarınıza dert yanarak değil, becerebiliyorsanız tek başınıza ya da işin uzmanlarından destek alarak yapın.

Giden kişinin gerekçesi size tatmin edici gelmemiş olabilir.Ama bu, gerçeği değiştirmez, giden gitmiştir!!! Hala "Neden gitti?" sorusunun yanıtı aramayın.Yanıt basit, bir şeyler yanlış gidiyordu ve mutsuzdu, gitti.Bu kadar...Kabullenip mantıklı düşünmeye gayret edin.

İntikam almak fikrine saplanıp kalmayın."Onu geri döndüreceğim, yalvartacağım, süründüreceğim..." gibi düşünceler sadece filmlerde gerçekleşir.Eee siz de bir aktör ya da aktris olmadığınıza göre, yapmanız gereken tek şey, yeni hayatınıza adım atmak için geçmişi geride bırakmak olmalı...

Yüzleşmeyi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeniz için, onun gittiğini ve bir daha dönmeyeceğini kabullenmeniz gerek.Umudunuz devam ettikçe, kendinizle yüzleşmek sadece kendinizi kandırmak olur.Bu durumda da süreç uzar ve daha fazla sıkıntı yaşamanıza neden olur.

Geçmişte yaşadığınız ilişkinin ileride sizde özgüven eksikliğine neden olmasını istemiyorsanız, kendinize hiç olmadığı kadar dürüst olun.Sadece sevgilinizle olan ilişkinizi değil, dostluklarınızı ve ailenizle olan ilişkilerinizi de sorgulamalısınız.Belki de ilişkinin bitmesinde farklı bir etken vardır!

"Saldım çayıra, mevlam kayıra" sözü ilişkiler için geçerli değildir.Bir ilişkiyi yürütmek bir mesai ister, unutmayın...Aynı şekilde kendinizle yüzleşmek de...Bunun için kendinize zaman ayırmalı ve düşüncelerinizi serbest bırakmalısınız.

Yazmak da kendinizle yüzleşmek için bir araç olabilir.Kendinizde gördüğünüz her hatayı yazarak, okumak istemeyeceğiniz bir liste oluşturmuş olsanız da, en azından kendinizi anlamaya başladığınızı göreceksiniz.

Böylelikle bilinçaltınızdaki korkulardan ve şüpheden, baskı unsuru olabilecek zehirden kurtulduktan sonra tazelendiğinizi ve yeni bir ilişkiye nasıl daha sağlıklı bir şekilde hazır olduğunuzu göreceksiniz.
Öyleyse şuan da, sizi bırakıp gideni suçlamayı bırakın, bu size bir şey kazandırmaz.
Kendinizle yüzleşin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder