19 Nisan 2012 Perşembe

İlişkiden Soğutan Mini Mini Şeyler

Kocaman umutlarla başladığımız ilişkide partnerimizin bazı hareketleri ve özellikleri, zamanla kalbimizde ve beynimizde ilişkinin sona ermesine yol açar.İlişkiden ilişkiye değişir elbette...
İşte yaşanan ilişkilerden yola çıkarak açıklıyorum; partnerimizin hangi hareketleri bizi ilişkiden soğutuyor?

Pis kokmak...
Erkeğin pis kokması, kadınlar için müthiş derecede itici bir unsurdur.Siz bakmayın, erkeğin teridir onu çekici kılan demelerine...Sadece bilimsel bir gerçeği çarpıtmalarından kaynaklanıyor bu görüş.Buram buram parfüm kokan değil, sadece temiz kokan erkeklerdir kadınların istediği...


"Benim eve gidelim mi?"
Daha ilişkinin çok başlarındayken sadece kahve içmek için anlaştığınız halde, kendinizi partnerinizin evinde bulduysanız alın size soğutucu bir neden! Her buluşmada sürekli "Benim eve gidelim mi?" diyen aceleci bir erkek tipiyle karşı karşıyasınız demektir.Sevgili aceleci erkekler, hiç çekilmiyorsunuz, bilesiniz. ;)


Sarhoşluk etkisi...
Sıcak bir bar ortamında beş shot tekila içtikten sonra, aradığı kadının siz olduğunu söylüyorsa...İlk görüşte aşk bu olmasa gerek, değil mi?Ayılınca gel! 


Abartılı romantizm...
Olur olmaz yerde çiçek almak, herkesin içinde size romantizm gösterilerinde bulunmak, sürekli hediyelere boğulmak..."Bunun neresi kötü" diyebilirsiniz.Ama aşırı ilgiden hoşlanmayan biriyseniz, vıcık vıcık sevgi ve ilgi gösterilerinden bunalabilirsiniz.Erkeklere sesleniyorum, her şeyin bir dozu vardır, arada sırada aldığınız hediyeler, çiçekler bizi mutlu etmeye yetebilir.Ya hep ya hiç yapmayınız... :)

İlgisizlik...
Bu, pek çok kadının, ilişkisinde ve özellikle de evliliğinde şikayetçi olduğu konulardan biri.Sevdiği kadına kendini kabul ettirene kadar olmadık taklalar atan erkeğin, nasılsa kaybetme korkusu yok hissiyle eşini umursamaması, kadın için ilişkiden soğutan başlıca sebeplerden!


Yalan...
Sadece kadın-erkek ilişkisinde değil, arkadaşlık, ebeveyn-çocuk ilişkisinde de sorun çıkmasına yol açan bir tutumdur yalan söylemek...Pek çok evliliğinde yalan yüzünden bittiği bir gerçek.Ne de olsa aldatma da bir yalan.Birlikte olduğu erkeğin yalanını yakalayan bir kadın için ilişkide soğuma aşaması başlamış demektir.

Tutarsızlık...
Sözleriyle yaptıkları birbirini tutan erkekleri sever kadınlar.Pek çok konu hakkında ahkam kesip, iş eyleme gelince bambaşka biri olan erkek tipi kadınları ilişkiden soğutur.Söz konusu kendisi olunca özgürlükçü bir hayattan bahseden ve bunu savunan bir erkek, partnerine özgürlük hakkı tanımaya çalışırken maçoluk kılıçlarını kuşanır ve bundan daha çekilmezi olamaz beyler... 

Kıskançlık-Anlayışsızlık...
Hanımlar beyler, kıskançlık masum bir duygu değildir ve sevmekten ileri gelmez!Kıskançlık, partnerinin yaşam hakkına saygı göstermemek, onu kendi sınırlarının içinde tutmaya zorlamaktır.Hiç bir kadın bunu rahatlıkla kabul etmez!

Anne ekseninde yaşam...
Annesinin kuzusu olmayı sürdüren erkekle birliktelik, ilişkide o annenin gölgesinin hep var olmasına neden olur.Sürekli annesinden gördüklerini tekrarlayan, birlikte olduğu kadından da annesinin davranışlarını bekleyen (yemeği annesinin usulü pişirmesi, hastalandığında ona annesi gibi bakması...) erkekler, buz gibi soğutur kadını ilişkiden...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder