23 Ocak 2013 Çarşamba

AŞKta mesafe olmaz !

İlişkileri yürütmek, huzuru yakalamak ve her zaman sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için oldukça çaba sarf etmek gerekiyor.Bir de sevgilinizle aranızda kilometreler varsa, çabanızın kat be kat daha fazla olması gerekiyor.Çünkü yüz yüzeyken bile anlaşamayan kadın-erkek cinsleri, uzaktayken yüz yüze gelebilme şansları da yokken daha da çıkmaza girebiliyorlar.

Çevremde uzaktaki sevgilisiyle bir çok sıkıntı yaşamasına rağmen ilişkisini istikrarla devam ettirenler de var; bir an bile yanından ayrılsa yıllardır görmüyormuşcasına özleyenler de; ve belli bir müddet dayanma süreleri olup da bu süreyi geçtikten sonra illa ki sevgililerini görmek isteyenler de var, benim gibi... :))

Hepsini bir kenara bırakalım şimdilik ve yalnızca şunu düşünelim; 
AŞK, mesafe tanımaz!

İşte arada mesafeler varken dahi ilişkinizi sağlıklı bir şekilde yürütebilmeniz için sizlere mini minnacık ipuçları...

MESAFELERİ AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜN!
Sevdiğiniz insanı sürekli görmek istemeniz ya da istediğiniz her an ulaşabileceğiniz bir mesafede olmasını istemeniz çok doğal.Fakat arada mesafeler varsa, bunu avantaja dönüştürmek de sizin elinizde...Birbirinize zaman ayıramamanız, ailenize ya da arkadaşlarınıza da zaman ayıramayacağınız anlamına gelmemeli.Görüşemediğiniz zamanları kendinize ayırıp, çevrenizdeki insanlarla iletişim halinde olabilir ve hobilerinize yeterli zamanı ayırabilirsiniz.

ARANIZDA ŞÜPHE KALMASIN!
"Acaba kiminle?", "Nerede?"...İçinizi kemirip duran bu soruların cevabı sizde değil, kendi kendinize sorup durmaktan vazgeçin.Düşüncelerinizi ve sorularınızı sevgilinize açıkça anlatmalısınız.Eminim o da sizden farklı durumda değildir.Unutmayın, sadece siz uzakta değilsiniz; o da uzakta!Aranızda şüphe kalmayacak şekilde birbirinize açık olmayı başarabildiğiniz nokta da, en büyük sorunu da ortadan kaldırmış olacaksınız.

SÜREKLİ İLETİŞİMLE GÜVENİ SAĞLAMLAŞTIRIN!
Arada mesafe olmasından dolayı, yüz yüze iletişim kurma olasılığınız maalesef ki yok.İlişkinizin sorunsuz devam edebilmesi için daha sık konuşmanız ve birbirinizden haberdar olmanız şart! Bu durumda, hele de teknoloji bu kadar ilerlemişken, iletişim kuramamak gibi bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.(Telefon, internet)

BİRBİRİNİZİ DÜZENLİ ZİYARET EDİN!
Her ne kadar iletişiminizi maksimum seviyede tutsanız da, onu birebir görmek, dokunmak, sarılmak, elini tutmak da isteyeceksiniz.Bunun için arada bir de olsa, aradaki mesafeleri aşabiliyor olmalısınız.Bunun için ortak kararlar alıp, bunu rutin bir sıraya sokabilirsiniz.Böylece ilişkiniz daha güven verir bir hal alacaktır.

ÖZEL GÜNLERİN HATIRLANMASI!
Aradaki mesafe ne kadar olursa olsun, bu özel günleri unutmanız ya da es geçmeniz için bir bahane olamaz! Özel günlerde yanında olamıyorsanız dahi ona göndereceğiniz küçük bir hediye ya da çiçek, size yeniden aşık olmasını sağlayacaktır.Karşınızdaki insanı koşullar ne olursa olsun düşündüğünüzü göstermek, mutlu eder.

İLİŞKİNİZİN GELECEĞİNİ KESİNLEŞTİRİN!
"Bu ilişki nereye gidiyor?" İlişkiniz problemsiz bir şekilde ilerledikçe ve siz aranızdaki mesafelere rağmen onu seviyorsanız; artık bu sorunun cevabını almanın vakti gelmiş demektir.Daha önce bu konuda hiç konuşmadıysanız, tavsiyem bir an önce açık ve net bir şekilde beklentileriniz ve hayalleriniz hakkında sevgilinizle konuşmanız...Çünkü geleceğinizi ne kadar kesinleştirirseniz, ilişkinizin sağlıklı bir şekilde devam etmesi de o kadar mümkün olacaktır.

Mesafelere rağmen; Aşkla kalın... :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder