7 Ağustos 2012 Salı

Uzun Uzadıyaaaa Bir İlişki İçin - 2

Aylar önce yazdığım Uzuuuuun uzadıyaaaa bir ilişki için... postumda sizlerle uzun bir ilişkinin sırlarını paylaşmıştım.İlişki durumumda değişiklikler olmuş olsa da biraz ayrıntıya girmekte bir sakınca olmadığını düşünüyorum.
Midenizde kelebekler uçuşurken, heyecandan eliniz ayağınıza dolanırken ve karşınızda bütün kibarlığıyla sevdiğiniz adam dururken, bir ilişkiye başlamak çoook güzeldir, biliyorum.Fakat zamanla çift olarak mutasyona uğramışçasına değişirsiniz.Kadınların değişimi genelde daha bir bağlılık ve anaçlık duygusuyla bağlantılı olurken; erkeklerde bu durum biraz daha farklı seyredebiliyor.

İşte zamanla değişen tavır ve hareketlerimiz;




Kırıcı ve incitici yorumlarda bulunmak...
Açıksözlü ve dürüst olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz.Çevrenizdekilerin hatalarını, yanlışlarını ya da rahatsız olduğunuz herhangi bir durumu direk olarak yüzlerine söylüyor olabilirsiniz.Fakat unutmayın; karşınızdaki sizin sevgiliniz! Dürüstlükle küstahlığı birbirine karıştırmamanız gerekiyor.İçinizden geçeni söylemeden önce biraz durup düşünün.Sevdiğiniz insanı söyleyeceklerinizle kırabilir ve üzebilirsiniz.

Kendi çözümlerini dayatmak...
Sevgilinizin sorunlarını dinlerken kendince çözümler üretip, dayatmak sadece sıkar ve başka hiçbir işe yaramaz.Bazen insan çözümünü bildikleri sorunlarını, sırf rahatlamak için bile olsa başkalarına anlatmak isteyebilirler.Sevgilinizde en yakın kişiye, yani size anlatmak isteyecektir.Fakat Dede Korkut gibi öğüt verici konuşmalar içine girmeye devam ederseniz, bir süre sonra sevgiliniz size hiçbir şey anlatmak istemeyecektir.Bu durumda da iletişimin olmadığı bir ilişki yürümeyecektir.





"Ben üstünüm" deyip yargılamak...
  Hepimiz başkalarına göre bir çok konuda farklı olduğumuzu düşünürüz.Ama siz "farklılığı" abartıp, sevgilinizi küçümseyecek şekilde "üstünlük" haline dönüştürürseniz; sevgiliniz bunu aşağılama olarak algılayacaktır.Sen kendini yükseklerde görüp yargılamaya devam ederken o, sizden çoktan soğumuş ve ayrılık fikrini düşünmeye başlamıştır bile...

Eleştiri kabul etmemek...
İnsanız ve hata yapabiliriz.Yüce insan, sen de hata yapabilirsin. :) Sevgiliniz size hatalı olduğunuzu anlatırken, hemen duvarlar örüp savunmaya geçmek yerine, nerede hatalı olduğunuzu anlamaya çalışmalısınız.Emin olun, karşınızdaki sevdiğiniz insan sizin iyiliğinizi düşünüyordur.Bu eleştiriler aynı zamanda sizin onu daha iyi tanımanıza yardımcı olacaktır ve ilişkinin gidişatını düzeltmenize de yarar sağlayacaktır.Ama yok, hiç aldırış etmeyip bildiğinizi okumaya devam ederseniz, sonunuz hiçte iyi değil.



"Her şeyi ben bilirim" havası...
Tam bir ukalalık örneği...Evrenin sırrını çözmüş gibi davramanız, tüm siyasi akımlarla ilgili söyleyecek söz bulmanız, film eleştirmeni, gurme ve gezgin gibi caka satmanızın sizi çekici kıldığını mı düşünüyorsunuz? Kesinlikle yanılıyorsunuz! Aksine bu sizi o kadar itici yapıyor ki, değil sevgiliniz, çevrenizdeki insanlar bile buna dayanamıyor.Sevgilinizde aranızdaki aşktan dolayı buna katlanıyor olabilir, fakat bu daha ne kadar sürer, muamma...




Herşeyden şikayet etmek...
Giitiğiniz yerle ilgili, arkadaşlarıyla ilgili, ailesiyle ilgili, yediğiyle ilgili, içtiğiyle ilgili kısacası herşeyden şikayet eden bir tiple hayat geçmez, kabul edin.Ne kadar pozitif ve uyumlu olursanız, o kadar sevilecek ve mutlu olacaksınız, emin olun.


Yönetmek ve ısrar etmek...
İlişkide her iki taraf da eşittir, bunu kabul etmelisiniz.Sevgilinizi emirlerle, direktiflerle yönetmeye çalışırsanız bir yere varamazsınız.Sevgiliniz bunlara uyuyor gibi görünse de, kimse yönetilmekten hoşlanmaz.Ayrıca yapmak istemediği şeyler için sevgilinize ısrar etmek, sadece sıkıntı yaratır.Ve sıkılan insan da kaçar.


Sözlerini tutmamak...
Söylemek birşey değil, önemli olan söylediğiniz sözleri yerine getirmektir.Üstelik zamanında yerine yetirmek...Bir söz vermeden önce "Bunu yerine getirebilir miyim?" diye düşünmelisiniz.Çünkü tutmadığınız her söz, ilişkinizde onarılmayacak yaralar açacaktır.Hatta bir süre sonra söylediğiniz hiçbir sözün değeri kalmayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder