25 Haziran 2012 Pazartesi

Romantik Erkek Olmak Ya da Ol(a)mamak ...

"İşte bütün mesele bu." diyesi geliyor insanın. :) 
Nasıl romantik olunur? Romantik olmak ya da olamamak, çoğu erkeğin ortak sorunudur diyebiliriz aslında...Genelde sevgililer gününde ya da yıldönümlerinde akıllarına bir parça romantik dokunuş gelen erkeklerin işi gerçekten zaman zaman çok zor olabiliyor.Fakat romantik olmak sadece sevgililer gününe özel bir durum değildir.Sevgiliniz ya da eşiniz yılın diğer tüm günlerinde de özel davranışlar ve hareketler isteyebilir.Bu davranışlarda ilişkinize renk katacaktır, emin olun. ;)


Ciddi bir ilişkide ya da evlilik içerisinde romantik olmak göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir ve adeta iki insanı bir arada tutan tutkal gibidir.

Romantik bir jest eşinize veya sevgilinize ilişkinizde belki de en önemli şeyi hatırlatır; sevdiği erkeğin kendisini düşündüğünü ve onu kaybetmemek için elinden geleni yaptığını...Minik bir jestle yüzlerce kelimenin anlatabileceğinden çok daha fazla şeyi ifade edebilirsiniz.

Romantizmin, hediyeler ve lüks restoranlar için çok para harcamaktan geçtiğini düşünmek büyük bir yanılgıdır.Çoğu zaman ufak tefek jestler ve ilgi gösterişleri romantik erkeği ilgisiz erkekten ayırt eder!
Ve bu minik jestlerle eşinize şu mesajı verirsiniz: "Benim için çok özelsin, önemlisin ve seni mutlu etmek istiyorum."

Dolayısıyla sevdiğiniz insanı önemsemeli ve bu tarz hareketleri de hayatınızın düzenli bir parçası haline getirmeniz gerekmektedir.Yani her şey sevgililer günü, doğum günü, yıl dönümünden ibaret değil... :)

Ne yaparsam yapayım romantik biri olamıyorum diyorsanız, ki bence içinizdeki aşkı rahat bırakıp biraz ince düşünürseniz kolaylıkla karşınızdakini mutlu edebilirsiniz, işte sizlere mini mini tavsiyelerimmm... :))

  • Sevgilinize ya da eşinize özel bir akşam yemeğini de siz hazırlayın.
  • İltifat etmekten çekinmeyin.Sadece "Bugün çok güzelsin." demeyin ve biraz spesifik olun, yeni saç stilini ya da yeni aldığı bir eşyasını fark ettiğinizi belli edin.Kendisiyle ilgilendiğinizi düşüncektir.
  • Duygularınızı ifade edin."Nasılsa sevdiğimi biliyor." diye düşünmektense, küçük bir notla yada beklemediği bir anda attığınız bir mesajla duygularınızı daha içten hissedecektir.
  • İlgi gösterin.Eşinizin ya da sevgilinizin televizyon izlerken, alış veriş yaparken, yürüyüş esnasında söylediklerine ve ilgi alanlarına kulak verin.Örneğin "Kitap okumaktan çok zevk alıyorum." dediğinde bunu unutmayın ve beklemediği bir anda ona, içine minik notlar iliştirdiğiniz bir kitap hediye edebilirsiniz.
  • Elini tutun.Minik bir dokunuşun nasıl büyük etkiler yarattığını tahmin bile edemezsiniz.
  • Fotoğraflarınızdan bir albüm hazırlayın.En unutulmaz anları dondurduğunuz bu fotoğraf kareleriyle geçmişte birlikte yolculuk yapmak, aranızdaki bağları da güçlendirecektir.
  • Vücut dilinizi doğru kullanın.Tiyatroda, restoranda vaya arkadaşınızın evinde otururken kolunuzu sevgilinizin ya da eşinizin sandalyesine koyun.
  • Eğlenceli bir randevu organize edin.Senelerdir evli de olsanız sevgili de olsanız, farklı bir şeyler yapmak için eğlenceli bir organizasyon düzenleyin.Kadınlar erkeklerin plan ve organizasyon yapmasından çok hoşlanırlar.
  • Ona sarılın.Her hangi bir nedeni olmadan gün içerisinde ona sarılın ve öpün.
  • Sevgilinize komik ve ya esprili bir kartpostal gönderin.Yüzünü güldürmek istemez misiniz? :)
  • Sevgilinize yada eşinize onunla gurur duyduğunuzu hissettirin.Arkadaş ortamlarında şaka bile olsa küçümsemek yerine nasıl bir kadına sahip olduğunuzdan bahsetmek daha gurur verici olacaktır.

Gibi gibi gibi... Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış tabiiki...Ama hayatınızın kadınına sahip olmak sadece lafla olmaz beyler, icraat lazım unutmayın. :)))
Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder