23 Ekim 2013 Çarşamba

"Mutlu Kadın" olmak

Bir kadını mutlu etmek sanıldığı kadar da zor değildir aslında; sadece biraz uğraştırır.Tamam kabul kimine göre biraz fazla uğraştırabilir. :) İnce ayrıntılarda gizlidir kadınların mutlulukları; belki de sadece düşünülmek bile yüreklerini mutlulukla doldurur.
Fakat dış etkenler olmaksızın kadınların bir de kendilerini mutlu hissetme çabaları vardır.Hani "kendi ayaklarının üzerinde duran kadın" profili olma çabası vardır bir de... İşte bu esnada inanın bana daha fazla efor sarf ederler kendilerince...
Bir de acil durum planları vardır klişeleşmiş; morali bozulur sevgilisinden ayrılır hooop kuaföre gider ya saç rengi değişir ya saçlarını kestirir hiçbir şey yapamazsa bile kaşlarını aldırır :), birine kızar ya da sevgilisiyle kavga eder hooop kollarını bağlayıp tribal bakışlarla sessizliğe gömülür, sorsan yalnızlığı sevmez amaaaa yalnız kalınca da psikolojisi hemen bozulur, aslında çok anlayışlı sakin bir arkadaş ve sevgilidir amaa bir de sinirlenince bir anda Gargamel'e dönüşür... :)
Mutlu kadın olmak düşünüldüğü kadar da zor değil aslında.ABD'deki Huffington Post sitesi, özel hayatında ve iş hayatında mutlu olmak isteyen kadınlar için bir çözüm arayışına gitmiş.Kadınların hayatlarını etkileyen konularda bazı yasaklar sunarak mutlu olma formüllerini araştırmış.


Bakalım mutlu bir kadın olmak için yapmamamız gereken hareketler nelermiş!

1. Sürekli özür dilemek
2. Herkese “Evet” demek
3. Yiyecekleri düşman gibi görmek
4. Vücudunu kötülemek
5. Her gün topuklu ayakkabı giymek
6. Başka kadınların seks hayatını yargılamak
7. Süper görünmeye çalışmak
8. Her şeyin yanıtını, hastalıkların bile internette aramak
9. Yalnız kalmaktan korkmak
10. Hastalıklı, can sıkıcı arkadaşlıklara devam etmek
11. Kendi gerçek yaşamını başkalarının sanal yaşamlarıyla kıyaslamak
12. Geçmişteki pişmanlık ve suçlara takılı kalmak
13. Sadece bir ilişki içinde olmak için bir ilişki yaşamak
14. Tatil günlerini iyi değerlendirmemek
15. Hobilerinden utanmak
16. Hayattaki önemli şeyler için tarih belirlemek

Bundan sonra mutluyum, mutlusun, mutlu... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder