25 Ekim 2013 Cuma

Kıskanırım seni ben :)

Günümüzde bir çok ilişkinin bitme sebebi; kıskançlık! 
Her zaman yıpratıcı ve boğucu bir durum değil tabii ki... Her şey dozunda güzel, peki ya dozu kaçırıldığında?
İkili ilişkilerde kıskançlıklar hem kadın hem de erkek kaynaklı olabiliyor.Kadınlar genellikle erkek arkadaşlarını ya da eşlerinin diğer kadınlarla olan gündelik ilişkilerini, konuşma tarzlarını ve yakınlıklarını kıskanırken; erkekler bu konuda daha ayrıntıcıdır maalesef... Erkekler kız arkadaşlarını ya da eşlerinin kıyafet seçimlerini, diğer erkeklerle olan yakın ya da uzak arkadaşlıklarını, hatta herhangi bir bakışını dahi kıskanabiliyorlar.Bu kıskançlıklar da ilişki içerisinde zamanla kangrenleşiyor ve kopma noktasına gelebiliyor.
Çoğu erkek bu kıskançlıklarının farkına varmalarına rağmen, engelleyemedikleri için sıkıntı da yaşayabiliyorlar.Bu durumda iş size düşüyor.


Sevdiğiniz adamın sizi kıskanmasını engelleyemiyorsanız ve bu duruma bir "dur" demek istiyorsanız işte sizlere önerilerim;

KAYNAĞINI DÜŞÜNÜN!
Empati kurmaya çalışın ve olayı biraz da onun gözünden görmeye çalışın.Davranışlarınız ne kadar zararsız ve onun düşündüğü gibi değilse de, bir süre kendinizi geri plana çekin ve sevgilinizin ya da eşinizin neden bu şekilde düşünüyor olabileceğini düşünün.

ÇÖZÜME ODAKLANIN!
Olayı tekrar tekrar gündeme getirmek, konuşarak halletmeye çalışmak çoğu zaman konuyu telafi edilmeyecek yerlere sürükler.Bunun yerine bir çözüm eylemine gitmelisiniz.Onun güvensizliğini kırmak için neler yapabileceğinizi düşünün ve biraz daha özverili davranmaya özen gösterin.Daha iyi ve sevginizin ona ait olduğunuzu hissetmesi için kurduğunuz cümlelere dikkat edin.

ARKADAŞLARINIZI KARIŞTIRMAYIN!
Sevgilinizle ya da eşinizle kavga ettiğinizde, bir arkadaşınızla konuşup ona şikayet etmenin sizi rahatlattığını düşünüyor olabilirsiniz; fakat bu meseleyi daha da kötü bir duruma sokmaktan başka bir işe yaramaz.İlişkinize saygı duyun ve meselelerinizi kendi aranızda çözmeye çalışın.

İLGİNİZİ ESİRGEMEYİN!
Kıskançlık en çok da ilgi ile alakalıdır aslında...Şöyle düşünün; eğer sizden yeterince ilgi ve alaka gördüğüne inansaydı, sizin diğerleriyle olan iletişiminize bu kadar takılmazdı.Özellikle de etrafınızda başkaları varken, en önemlisi de arkadaş toplantılarınızda erkek arkadaşınızla ya da eşinizle yeteri kadar ilgilenirseniz hem ilişkinizin gidişatını hem de özgüvenini yenileyebilirsiniz.

Sevdiğinizle ve "Aşk"la kalın... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder