6 Kasım 2012 Salı

"Seni hiç terk etmeyeceğimi söylesem, beni sevebilir misin?"

 Çevremdeki bir çok arkadaşımın salya sümük ağladığını söylediği, beğenerek izlediklerinden bahsettiği, başrollerini Özcan Deniz ve Fayriye Evcen'in paylaştığı, bir uyarlama senaryo olmasıyla da ses getiren, yoğun ilgi gören "Evim Sensin" filmini izlemeye gittim.

Film için yorum yapmak gerekirse, ilk kısımda şaşılacak derecede güldüğümü söyleyebilirim.Sanırım kendimi biraz fazla ağlamaya şartlayarak gittim filme. :) 2. kısımda ise dram ve aşk son demlerine kadar hissediliyordu.Öyle ki sinema salonunda arka sıralarda duygu seli yaşayan bir kız utanmasa çığlık çığlığa ağlayacaktı.

Film için söylenenlere baktığımda, bir Güney Kore filminden uyarlandığına rastladım.Filmin ilk kısmında bunu anbean hissedebiliyorsunuz.Özcan Deniz'in müzik eşliğinde inşaatta catwalk şeklinde yürüyüşünden tutunda, filmin ağır çekimde ilerleyişine kadar bir uyarlama olduğunu anlamak mümkün. :)) Ve film boyunca tek takıldığım Fayriye Evcen'in kanadına basılmış kuş kıvamında ciyaklayarak gülmesiydi tabii ki. :))


"Evim Sensin"...
Sevmeye ve sevilmeye değer birine söylenecek en güzel sözlerden biri sanırım.Yani nerede, ne durumda, nasıl  olduğumuzun önemi yok, sen yanımda ol yeter şeklinde...
Genel anlamda başarılı bulduğumu, yaşanan trajik olayı hissettirmeyi başardığını söyleyebilirim.Filmde geçen şarkınında (Sen yarim idun) gayet başarılı olduğunu eklemek istiyorum.Kısaca hem güldürüp hem ağlattı hem de biraz saçmalattı diyelim. :)

Peki ya sizin eviniz kim???

Aşkla kalın.. :)

1 yorum: