6 Haziran 2012 Çarşamba

"Boşanma Oteli" mi ? O da ne ???

Evlenmek için binlerce prosedür, tonlarca adet-gelenek-görenek, davetler, masraflar, mutluluklar, gelinlik giymeler, damatlık seçmeler, şunlar bunlar derken günlerce yoğun tempoya katlanıyoruz.Hepsinin yanı sıra ömür boyu uyandığımızda yanımızda olmasını dilediğimiz kişiyle aynı evi paylaşmaya başlıyoruz.
Sonra "şiddetli geçimsizlik" adı altında ve daha bir çok sıkıntı nedeniyle ayrılmaya karar veriyoruz.Günlerce süren dava açma işlemleri, dava süreci ve boşanma kararının verdiği sıkıntılı dönemler...


Ayrılmaya karar verdiniz ve eşinizle oturup kararınızı konuşamıyorsunuz.Ya da anlaşamıyorsunuz ayrılmayı istiyorsunuz, fakat eşiniz bu konuda sizinle aynı fikirde değil.

İşte tüm bunları göz önünde bulunduran Hollandalı girişimci Jim Halfens, ayrılmak isteyen çiftlere 5 yıldızlı otelde, huzur ve konfor içinde boşanma hizmeti başlatmış.

İlk okuduğumda oldukça ilginç gelen bu haberin detaylarını da sizinle paylaşmak istiyorum.

Hollanda'nın Lahey kentinde romantik çizgiler taşıyan tarihi binasında The Carlton Ambassador Oteli, artık "Boşanma Oteli" olarak kullanılıyor.





Otelde sistem şöyle işliyor: boşanacak olan çiftler sadece bir hafta sonunu ayırıp, otelde konaklıyorlar.Çiftler birbirine yakın fakat ayrı odalara yerleştirildikten sonra, hafta sonu boyunca kendilerine emlak danışmanından, avukata ve hatta psikoloğa kadar pek çok uzman yardımcı oluyor.Mal paylaşımı ve çocukların velayeti gibi konularda kendilerine arabuluculuk görevi üstlenen avukatlar yardımcı oluyor.
Cuma günü giriş yaptıkları otelden, pazar günü artık resmen boşanmış olarak ayrılıyorsunuz.





Halfen, "Haftalar, hatta aylar sürecek yıpratıcı süreci böylece 2 güne indiriyoruz." diyor.


Ben de sadece gülerek "aman ne güzel ediyorsunuz!" diyorum.


Peki ya siz ne düşünüyorsunuz "Boşanma Oteli" için???

1 yorum: