16 Nisan 2012 Pazartesi

Öpüşelim mi ???

Öpüşmek, sevginizi gösterebileceğiniz en güzel yöntemlerden biri.Bir çok tarz var fakat bu kimi öptüğünüze göre değişir.Hissetikleriniz ya da kişinin size hissettirdikleri...
İşte öpüşme hakkında bilmeniz gereken ilginç gerçekler...



Sağlıklıdır...
Öpüşmenin sağlıklı olduğunu biliyor muydunuz?Bu aktivite cildinizi gençleştirir, kan dolaşımına yardımcı olur, diş çürümesini engeller ve çoğu zaman baş ağrısını geçirir.Bir daha ki sefere başınız ağrıdığında, sevgilinizin gelmesini bekleyin. :))



Egzersiz gibidir...
Yanağa kondurulan bir öpücük sadece 2 kasın çalışmasını sağlar.Fransız öpücüğü ise, yüzünüzde 34 kasın çalışmasını sağlar.1 dakika boyunca öpüşmek, 26 kalori yakmanızı sağlar.1 saat boyunca öpüştüğünüz de ise, toplam 1.560 kalori yakmış oluyorsunuz.Bir nevi diyet programı gibi yani... :)

Uyuşturur...
Öpüşürken salgılanan morfinler, tıbbi morfin etkisinden 200 kat daha güçlüdür.

Bakteriler...
Öpüşme sırasında 278 bakterinin aktarıldığını biliyor muydunuz?Yani uzun bir öpüşme ile 10 milyon bakteri transferi yapabilirsiniz.Bu nedenle öpüştüğünüz insanın ağız temizliğine önem vermekte çok haklısınız.

Hastalıklar...
Bazı hastalıklar öpüşme yolu ile bulaşabilir.1997'de bir kadın öpüşme ile HIV kapmıştı.Bana olmaz demeyin.Bu nedenle öpüşmeden önce bir kez daha düşünün.







Yasaktır...
Bazı yerlerde öpüşmek yasaktır.16. yüzyılda Napoli'de halk arasında öpüşenler, idam cezası alıyorlarmış.Hala bazı yerlerde halk arasında öpüşmek yasak.Bunlar arasında; Amerika'da Ceder Rapids ve Hartford Connecticut var.

2 yorum:

  1. :D Vay canına...güzel bilgi :)

    YanıtlaSil
  2. hakkında bölümüne yazdığın yazıya baktığımda :) bende 89 doğumluyum bende kasımda doğdum ve bende trakya ünide okudum :) çok enteresan geldi paylaşıyım dedim :)

    YanıtlaSil