2 Mart 2012 Cuma

Yalnızlar Kulübüne Hoş geldiniz

Yalnızlığın en iyi ilacıdır şarkılar...Bazen o efkarı arttırmaya yarar, bazen de yalnızlığa isyan etmeye iter insanı.Ama yine de konuşmak istemeyiz çoğu zaman ve yakınlarımızın bize aşina olduğumuz cümleleri kurması da tatmin etmez.Sessizliğe ihtiyaç duyarız, fonda bizi en iyi anlayan şarkılar eşliğinde...
Sizler için yalnızlığa ilaç gibi gelen, isyana sürükleyen, efkarın dibine vuracağınız yalnızlık şarkılarından bir derleme hazırladım.
İşte dinlemekten en çok keyif aldığımız yalnızlık şarkıları...

Model - Yalnızlık Senfonisi
Sertab Erener'den dinlemeye alışık olduğumuz bu şarkıyı, geçen yılın yıldızı parlayan grubu Model'den dinlemek güzel...Yorum harika, şarkıya yeni bir soluk katılmış.

Model'den bu şarkıyı dinlemek için; Yalnızlık Senfonisi tıklayınız.



Bülent Ortaçgil - Sensiz Olmaz
"Yine kendi kendime sormadan duramadım / Niye seni böyle istiyorum diye, bulamadım." diye sesleniyor giden sevgilinin ardından Bülent Ortaçgil...Yalnızlığı en güzel cümleler anlatıyor kesinlikle...

Bülent Ortaçgil'den bu şarkıyı dinlemek için; Sensiz Olmaz tıklayınız.






Hayko Cepkin - Ölüyorum
Herkes kolay kolay Hayko Cepkin şarkısı dinleyemeyebilir.Ama bence Ölüyorum şarkısı hipnoz etkisi yaratıp, sizi şarkının içine çekebilecek güçte...Şarkının sözlerine de ayrıca dikkat kesilmek gerekiyor.

Hayko Cepkin'den bu şarkıyı dinlemek için; Ölüyorum tıklayınız.





MFÖ - Yalnızlık Ömür Boyu
Efsane grup MFÖ'nün yalnızlığı en güzel sözlerle anlattığı unutulmaz şarkısı...Aslında hayatta sadece kendimizle baş başa olduğumuz gerçeğini harika bir melodiyle yüzümüze vuruyor adeta...Son dönemlerde "Kaybedenler Kulübü" filminden hatırlayacağınız bu şarkıda kendinizi bulacaksınız.

MFÖ'den bu şarkıyı dinlemek için; Yalnızlık Ömür Boyu tıklayınız.

Candan Erçetin - Sensizlik
Sözleriyle sizi çok uzaklara götürebilecek ve melodisiyle içerisinde kendinizden parçalar bulabileceğiniz bir şarkı...Şarkı sözleriyle hem yalnız kalmaya dayanabileceğimizi, hem de yalnızlığın can acıtan bir duygu olduğunu vurguluyor.

Candan Erçetin'den bu şarkıyı dinlemek için; Sensizlik tıklayınız.




Sezen Aksu - Vay
"Klasik" üretmek Sezen Aksu'nun işi...
"Vay yine mi keder / Ama artık yeter / Yine kapıda kara geceler..." sözlerinden daha güzel anlatılır mı yalnızlık!

Sezen Aksu'dan bu şarkıyı dinlemek için; Vay tıklayınız.



Cem Adrian - Islak Kelebek
En sevdiğim şarkılardan biri bu ve en sevdiğim sanatçılardan biri Cem Adrian...Yalnız kalmayı, bitişleri, mutsuz bir sonu öyle güzel sözlerle anlatmış ki, dinlerken içinde kaybolacağınız bir şarkı...Benden bütün yalnızlara gelsin. :)

Cem Adrian'dan bu şarkıyı dinlemek için; Islak Kelebek tıklayınız.

Halil Sezai Paracıkoğlu - Paramparça
Son dönemlerde isminden sıkça bahsedilen, gerek oyunculuğuyla gerekse de şarkıları ve yorumuyla uzun süre ses getirecek olan Halil Sezai...Paramparça şarkısıyla yalnızlıktan doğan çaresizliği çok güzel yorumlamış.

Halil Sezai'den bu şarkıyı dinlemek için; Paramparça tıklayınız.

1 yorum:

  1. Bloğunuzda birden çok güzel paylaşımlar var.Bu paylaşımlarınız için teşekkür eder ve Galvaniz çöp konteyner olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil