27 Mart 2012 Salı

Özgüveninizi Sarsan 5 Neden

Özgüveninizi nelerin sarstığını hiç düşündünüz mü?
Çok sevdiği erkek arkadaşından ayrılınca hangi kadın soluğu kız arkadaşlarının yanında almaz ki??
Evliyseniz de eşle yapılan kötü bir tartışmanın acı tadı kız arkadaşlarla içilen kahvede erir gider, öyle değil mi?




"Essence" dergisi editörleri, en yakınınız olarak gördüğünüz arkadaşınıza bazen de güvenmemeniz gerektiğini hatırlatarak, onun güveninizi sarsabileceği durumları irdeledi.
Bakalım nasıl hatalara düşüyoruz ya da düşürülüyoruz? :)





Dedikoduya meyilli:
"Biliyorum bana kimseye söyleme dedin ama ona söylemek zorunda kaldım, çünkü..." Bu cümle size de tanıdık geldi mi? Sizin bir sırrınızı sebep her ne olursa olsun sizin arkadaşınız olmayan biriyle paylaşan bir kız arkadaşa sakın güvenmeyin.Özel hayatınız arkadaşınız ve onun arkadaşları arasında dedikodu konusu oluyorsa bu durumda ters giden bir şeyler var demektir.

Erkek arkadaşınızla yakınlığı abarttı:
Bu kadınlar arasında yazılı olmayan bir anlaşma gibidir.Erkek arkadaşınız her ne olursa olsun kız arkadaşınızın hedef kitlesi içine giremez.Arkadaşınız sevdiğiniz insanla yakınlık limitini aşıyorsa, dostluğunuz için tehlike çanları çalıyor demektir.

Mutluluğunuzu paylaşmıyor:
Dostlar sadece kötü gün için yanınızda olmamalı.En keyifli gecenizde sizinle eğlenebilmeli, başarılarınızı sizinle kutlayabilmelidir.Sizin mutlu olduğunuz anlarda enerjisi sürekli düşükse ve sizi de bu sıkıntının içine sürüklüyorsa, onun dostluğunu sorgulama zamanı gelmiştir.



Sözleriyle kalbinizi kırıyor:
İyi dostlar konuşurken birbirlerine, içinde sevginin çeşitli anlamlarının geçtiği kelimelerle hitap ederler.Arkadaşınız sizinle konuşurken sık sık kaba kelimeler kullanıyorsa, bilinç altını su yüzüne çıkarıyor demektir.Ya da sizinle konuşurken açık sözlülükle patavatsızlığı birbirine karıştırıyorsa, en iyisi uzak durmak ve anlatmamak!


Eşinizle ya da erkek arkadaşınızla yaşadıklarınız ne kadar üzücü ya da ne kadar mutluluk verici de olsa, çevrenizdeki insanlarla paylaşımlarınız söz konusu olduğunda seçici olmalısınız.Anlatacaklarınızın sınırını çizmekte yine sizin elinizde tabii ki...
Sevgiyle ve sevdiklerinizle kalın... :)

1 yorum: