13 Mart 2012 Salı

Aşkın Gözü Kör(mü)dür

Sizden daha alımlı ve çekici bir kız arkadaşınız / erkek arkadaşınız olduğunu düşünmeniz ne anlama geliyor?
İşte cevabı sıkı durun; sanırım siz aşıksınız... :)





Kız arkadaşınızın ya da erkek arkadaşınızın sizden daha hoş göründüğünü düşünmek, sizin için iyi bir işaret.Yani siz ona sırılsıklam aşıksınız demektir bu.
Oysa ki benzer seviyede eğitim almış, benzer IQ'lu, sosyo ekonomik statüsü ve dış görünümü açısından bize yakın insanlar tarafından daha çekici bulunuruz.Her açıdan benzer konumda olmanıza rağmen, onu kendinizden daha hoş buluyorsanız, "aşkın gözü kördür" klişesini doğruluyorsunuz demektir.Hem bir fikir artık klişeleşmişse illa ki yanlıştır anlamına gelmez, öyle değil mi?



Bir çalışmada insanlardan kendi çekiciliklerini derecelendirmeleri istenmiş.Partnerleri onların çekiciliklerine kendilerinin verdiğinden daha yüksek puanları layık görmüş.Bu demek oluyor ki, partnerlerimiz bizi bizim kendimizi bulduğumuzdan daha çekici buluyor.Biz de aynı şekilde partnerimizi ondan daha çekici buluyoruz.Tabii ortada aşk varsa!


Bazı bilimsel çalışmalara göre, bir insanın partnerini onun kendisini düşündüğünden daha alımlı buluyor olması, ona kendisini adadığını, tutkuyla bağlı olduğunu, yakınlığını ve ilişkinin doyurucu olduğunu gösteriyor.
Siz iyisi mi bu cicim ayı duygularını geçiciymiş gibi düşünüp terketmeyin, onlara sıkıca sarılın.
İyi haber; bu cicim ayı duyguları siz onları sakladığınız sürece cicim aylarından sonra da devam edebilir.Eee o zaman aşkınız daim olsun, ne diyelim. :)))

1 yorum:

  1. ilişki bu. ne kadar temkinli olmak istesen de olamıyosun zaten. gözü körse bile nereye kadar kör bilemem. :)

    YanıtlaSil