6 Ağustos 2012 Pazartesi

Erkeklerin Çuvalladığı 7 Hayati Konu

Kadınlar hayatları boyunca "Bay Mükemmel"i arar dururlar, fakat karşılarına çıkan en iyi ihtimalle "Bay Mükemmele Yakın" olacaktır. :)
Kadınların ve erkeklerin beyinleri farklı çalıştığı için hayatı da farklı algılarlar.Bu çoğu zaman birine doğru gelen şeyin diğerine yanlış gelmesine neden olacak kadar büyük bir farktır.Ve genellikle erkekler anlamaz...
Erkekler pek çok nedenden ötürü neyi yanlış yaptıklarını ya da yanlış yapıp yapmadıklarını anlama yeteğine sahip değildirler.Bu nedenledir ki kadınlara göre erkeklerin çoğu duyguları açısından "odun" olarak değerlendirilir.Oturup anlatmadıkça, uyarmadıkça ya da kırıldığınızı net bir şekilde hissettirmedikçe erkekler ne yaptıklarını anlamayabilirler.

Baktım odun gelmiş odun gidiyorlar, ben de sizler için en kırıldığımız konuların bir listesini çıkardım.Erkek arkadaşınızın bu hareketleri farkında olmadan yaptığını düşünüyorsanız, işte size minik tavsiyeler;

 
  • Telefonda kaba ve aceleci davranmak ! 
 Erkekler, kadınların aksine, telefonun sadece bir iletişim aracı olduğunun farkındadırlar.Telefonda kullandıkları en muhtemel kelimeler genellikle "merhaba, nasılsın, kaçta buluşacağız, görüşürüz"ün dışına çıkmaz.Ancak kadınlar görüşmelerini uzatmaktan yana olduklarından, erkeklerin bu tavrını kendilerine değer verilmediği şeklinde yorumlarlar.Bu noktada belki de erkeklere ufak bir uyarıda bulunmak olası bir anlaşmazlığı giderecektir.

  • Sürekli çözüm üretmek !
Kadınlar konuşmayı bir rahatlama yöntemi olarak görürler.Bu konuşmanın bir amacı ya da sonucu olmak zorunda değildir.Karşılarından bekledikleri çoğu zaman "sadece dinlemek"tir.Fakat erkekler doğaları gereği sorunları çözmeye ya da çözüm üretmeye meyilli oldukları için, kadınları bu konuda çokta mutlu edemezler.Çözüm sunabildikleri sürece karşılarındaki kadını mutlu ve değerli kılacaklarına inanırlar.Bu nedenle karşınızdakinin sizi sadece dinlemesiyse isteğiniz, yine küçük bir uyarıda bulunmanız her şeyi çözecektir.
  • Kendi problemleriyle uğraşırken susmak !
Erkekler, kadınların aksine, sorunlarını konuşarak değil susarak çözerler.Sessizliğe daha çok ihtiyaç duyarlar ve adeta kapalı kutuya dönüşürler.Kadınlar da kendi doğalarına oldukça ters bir durum olduğu için, bunu anlamakta güçlük çeker ve üstlerine alınabilirler.Bu konuda uyarıda bulunmak ya da en azından sıkıntısından biraz bahsetmesini rica etmek gerekmektedir.Aksi takdir de kapalı bir kutuyla yaşamaya alışmak durumundasınız.İlgisizlik ve sevgisizlik hissetmeniz de olası tabii ki...

  • Kaybolduğunda yol sormamak !
Klasik bir kadın erkek tartışması !!! Genellikle annemle babam arasında yaşanan bu tartışma, hemen hemen tüm çiftlerde yolculuk esnasında kaçınılmaz oluyor.Erkekler özellikle yolda kaybolduklarında bunu kendilerine bile itiraf etmek istemezler.Ve çok büyük olasılıkla sizi yanlış yol tarifi almakla suçlayacaklardır.Onu suçlamadan, bir marketin önünde durup yol tarifi sormaya ikna ettiğiniz sürece gideceğiniz yerlere tartışmasız varacaksınız.
  • Diğer kadınlara bakmak !
Tüm erkekler, diğer kadınlara bakar ! Ve hepsi de inkar eder ! Tamam belki de bu kadar katı bir genelleme yapmak acımasızca ve karakter farklılıklarına göre erkekler değişebilir diyebiliriz.Ama erkekleri kadınlara oranla, karşı cins söz konusu olduğunda daha duyarlıdır.Kadınlarsa başka bir erkeğe bakacakları sırada bunu hiç bir şekilde farkettirmeden ve erkek arkadaşlarının gururunu kırmadan yaparlar.Fakat erkekler mutlaka yakalanırlar.Bu birazda kadınların şüpheciliğinden kaynaklanıyor sanırım...:) Bu tip durumlarda erkek arkadaşınıza hissettiklerinizi tartışmadan ve samimi olarak anlatmanız işe yarayacaktır.Hala devam ediyorsa aynı şekilde, benim bir şey dememe gerek yok sanırım size. :))
  • Başkalarının yanında plan yapmak !
Erkekler bazı konularda kadınlardan daha unutkan ve daha az hassastır.Önceden birlikte yaptığınız bir planı unutup, arkadaşlarıyla farklı planlar yapmaya kalkışabilir.Bu da bir kadını çileden çıkarmaya yetecektir.Fakat yapmanız gereken sakinliğinizi koruyup, birlikte yaptığınız planı ona hatırlatmak olmalıdır.
  • Gününün nasıl geçtiğini anlatmamak !
Bir erkeğe gününün nasıl geçtiği sorulduğunda "Fena değil", "İyi", "Eh işte" gibi gibi kısa cevaplardana öteye geçmediğini görmeniz çok mümkün.Erkekler iş yerinde günlerinin nasıl geçtiğiyle ilgili konuşmayı rapor vermek olarak algıladıklarından, pek de gerekli bulmazlar.Bu durumda kadın kendini kolaylıkla dışlanmış hissedebilir.Bu durumda bıkmayın, usanmayın ve sevgilinizin / eşinizin biraz dinlenip rahatlamasını bekleyin.Sonrasında da ayrıntıları sorarak sohbeti geliştirebilirsiniz.

Söz konusu erkekler olduğunda belli duvarları yıkmak zor maalesef...3 minnak duyguyu barındırıyor olmanız gerekiyor çoğu zaman; sabır, sakinlik ve sonsuz sevgi...

Aşkla kalın... :))

2 yorum:

  1. Gayet güzel. Umarım bu teoride öğrentiklerimi, pratikte rahatça uygularım...

    YanıtlaSil
  2. Sonuna kadar katiliyorum; Özellikle "kapali kutu" konusuna...

    YanıtlaSil