7 Mart 2012 Çarşamba

Veee Bir İtalyan Lezzeti, TİRAMİSU

Öğrenci eviyle tamamen çelişen bir lezzet olmasına karşın, bugün öğrenci misafirlerimize ellerimle hazırladığım enfes tiramisumu sizlerle paylaşmak istedim.Dört bir yana dağılmış evimizi temizlerken, ben de mutfağa gömülmüş bu güzel tatlıyı hazırladım.Eski bir arkadaşımdan aldığım tarifle arkadaşlarıma sunduğum bu muhteşem lezzet, objektiflere işte böyle yansıdı. :)

Çikolata sosuyla süslenmiş ve miniminnak Emel'im için hazırladığım dilim... :)


Ağzı sulanan bitanecik takipçilerim için işte bu pratik tatlının tarifi... :)
MALZEMELER
1 paket Kakaolu Pasta Tabanı
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri (185 gr. kadar ve Pınar Labne Peyniri kullanmanızı tavsiye ederim.)
1 su bardağından biraz az un
Kakao
1 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı içme suyu
2 tatlı kaşığı toz şeker

YAPILIŞI
Süt, şeker ve unu söylediğim ölçülerde karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca içerisine labne peynirini ilave edip mikserle çırpın.Muhallebiniz biraz soğurken, 1 bardak suya 2 tatlı kaşığı toz şeker ve neskafenizi ilave edip iyice karıştırın.Bu neskafe karışımıyla pasta tabanlarınızı ayrı ayrı ıslatın.Islatılmış pasta tabanlarınızın alt kısmına muhallebinizin bir kısmını döküp güzelce yayın.Pasta tabanınızın üst kısmını da yerleştirip, kalan muhallebiyle üstünü güzelce kaplayın.Son olarak hazırladığınız pastanın üstü tamamen kapanacak şekilde kakaoyla örtün.Tavsiyem buzdolabında bir gece beklemesi, ama yok ben dayanamam derseniz en azından 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Veee afiyetler olsun efendimmmm. :))

3 yorum:

  1. One hundred followers, yes!
    Cheers from Argentina.
    HD

    YanıtlaSil
  2. yessss!!! I'm very excited...:))) Thanks alot for your interest ;)))

    YanıtlaSil
  3. Nescafe tadını hafif acımtrak yapıyor ya, insan bi dilimle kalamıyor.

    YanıtlaSil