17 Mart 2013 Pazar

Erkek "evlenmek" İsterse ?

Uzun uzadıya ilişkilerin sonunda, özellikle biz kadınların en büyük beklentisidir; evlilik...Erkeklerde ise durum biraz daha değişik oluyor maalesef.
Hep söylenir ya, "Erkeği nikah masasına oturtmak kolay iş değildir." diye.Ben zorlamamak gerektiğinden yanayım.Zihniyet olarak "gelirse benimdir gelmezse zaten hiç benim olmamıştır" düşüncesini benimsememden kaynaklanıyor sanırım. :)

Peki sizde durum nasıl? Erkek arkadaşınızın sizinle evlenmek isteyip istemediğini merak etmiyor musunuz? Evlenmek isteyen erkek arkadaşınızın aslında size verdiği ipuçlarında çok şey gizli...
İşte erkeğin evlenmek istediğine dair 5 işaret;


Erkeklerin çoğu parasının hesabını bilmez, bir de şu "erkeklik gururu" denen şey vardır ya...Bir ortamda en büyük gurur kaynaklarından biri zenginlikleri sanır bir çoğu maalesef ki.Bir takım alışkanlıklarından vazgeçip, yatırım yapmaya başlayan bir erkek ise evlilik fikrine alışıyor demektir.Uzun vadeli planları arasında ev almak ya da para biriktirmek gibi işlerler uğraşmaya başlar.İlk önce evlilik için kendini yeterli hissetmek isteyen bir erkekle karşı karşıyasınız.

Erkekler bir kadına olan bağlılığından kesin olarak emin olmadığı sürece aile ve çocuk konularından bahsetmezler.Dikkat çekici bir nokta daha işte; artık çocuk sahibi olmaktan bahsediyorsa evlilik fikri ufaktan ufaktan kafasına yerleşiyor demektir.

Erkeklerin işler ciddiye binmeden kız arkadaşlarını aileleriyle tanıştırmak gibi bir adetleri yoktur.Biz kadınlar bu konuda hep biraz daha yüksek beklentilerle, daha aceleci tavırlar sergilerken; erkekler son noktaya kadar beklemeyi tercih ederler.Fakat artık ailesinin neredeyse bütün üyeleri ile tanıştırılmış ve aile içindeki yerinizi yavaş yavaş almaya başladıysanız müjdemi isterimmmm.Er ya da geç sizi eşi yapacak bir erkek var karşınızda... :)



Bütün erkekler az ya da çok bilemem ama "çapkındır".Ciddi bir ilişkileri yoksa da bu çapkınlıkları devam eder.İşler ciddileşmeye başladığında, sadece sizinle bir aile kurmak isteyen erkek arkadaşınızı sokakta bile başka kadınlara bakarken yakalamıyorsanız, evlilik çanları çalmaya başlıyor demektir.




Erkekler, özellikle hemcinslerinin olduğu bir toplulukta sevgilerini ve ilgilerini göstermekten pek hoşlanmazlar.Biz kadınlarsa bu tavırları "benden utanıyor, beni yanında istemiyor, benimle ilgilenmiyor..." gibi çeşitli paranoyalarımızla süsleriz. :) Erkeklerin tavırları tamamen içgüdüseldir.Orada maç muhabbeti yapılırken, geçen gün gördükleri hatundan bahsedilirken size nasıl yakınlık göstersin ama öyle değil mi...Fakat evlilik fikriyle gelişen aidiyetlik duygusuyla sizi daha fazla sahiplenme çabasındaki erkek arkadaşınız, artık toplum içinde küçük bir öpücükle ya da fiziksel bir yakınlıkla bunu ilan etmek ister.

Evlilik söz konusu olduğunda erkekleri kendi haline bırakıp izlemekten daha keyiflisi yoktur, benden söylemesi... :)

Aşkla kalın... :)

1 yorum: