28 Mart 2013 Perşembe

BAHAR TRENDİ : "BİRİKTİRMEYİN!"

Bahar aylarında güneşin sıcağı hafiften ısıtırken içimizi, yüklerimizden kurtulmak ve hayatımızı düzene koymak için daha enerjik hissederiz.Gerekli gereksiz her türlü yükten kurtulup, yenilenmek için en ideal zamandır.
Kompulsif biriktirme, yani biriktirme hastalığı, her 50 kişiden birinde görülüyor; özellikle kadınlarda.Genellikle ergenlik döneminde başlıyoruz biriktirmeye; küçülseler bile kıyafetleri, kırılsalar bile tokaları, hissetmenin acı verdiği duyguları, veletken adının "aşk" olduğunu sandığımız adamları, yazmaktan bıkmadığımız günlükleri, "onsuz yapamam" dediğimiz arkadaşlarımızı vs vs...Geleceği yaşamak derdine düşüp de, geçmişle boğuşmaktan geri kalmayan yanlarımız var illa ki.

Peki hiç düşündünüz mü, içimizdeki biriktirme isteği neden oluşuyor?



AZ OLSUN, ÖZ OLSUN!
Bir bahaneyle ya da bir şekilde eski eşyalarını atmayarak, saklayarak daha mutlu hisseden insanların sayısı bir hayli yüksek.Özellikle kadınlar, eski olmasını önemsemeksizin bir çok eşyası ile arasında oluşturduğu manevi bağı kolay kolay söküp atamıyorlar.Eski eşyalarınıza yüklediğiniz anlamlar ister istemez bir sorumluluk yaratıyor.Atınca kendinizi suçlu hissedeceğiniz duygusuna kapılıyorsunuz.Eşya biriktirmektense, daha az şeye sahip olup kendinize yük katmasanız ya..
Erkekler bu durumda biz kadınlardan biraz daha şanslılar...Neticesinde dolaplarında birkaç t-shirt ve pantolonla hayatlarını devam ettirebiliyorlar. :)



Duygusal yüklerden kurtulmak ise her zaman daha fazla zorlar.Korkmayın! Sizi pozitif anlamda besleyeceğine inanmadığınız hiç bir duygu ve düşünceye tutunmayın.Yaşadıklarınız ne kadar zor ve acı da olsa, ne kaybettiğinizi ve kazandığınızı belirleyip anı yaşamaya odaklanın.
Geçmiş ile boğuşurken ya da gelecek için kaygılanırken, şu an yaşayabiliteniz olan mutluluklar uçup gidiyor.Mutluluk asla sizin dışınızda gelişen bir duygu değil, arayıp da bulunacak bir şey de değil."Onsuz yapamam." dediğiniz kişiler de, duygular da, düşünceler de gün gelir değişir.Neden erteleyesiniz.

Birikimler zamanla patlamalara neden olabilir; bir gün fazla kıyafetten dolabınız çöker ya da içinizde sıkışıp kalan duygular krizlere yol açar.Siz iyisi mi, biriktirmeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder