16 Aralık 2014 Salı

Yeni bir ilişkiye başlarken...

İlişkiniz bitti, üzerinden aylar hatta belki de yıllar geçti. Hala neden ben diyorsunuz belki de...
Bu daha ne kadar sürecek?
Ne zaman yeni bir ilişkiye hazır hissedeceksiniz kendinizi? İlişkinizin bittiği günden bu yana hayatınızda neler değişti? Ya da siz hala aynı mısınız? Neden?
Yeni bir ilişkiye başlarken, aynı filmi başa sarmamak adına yeni bir "ben" yaratmanız gerekiyor. Peki bunu nasıl yapmak lazım?
"İlişki"ye "İlişki"n den yeni seneye yeni bir başlangıçla girme tüyoları...


Eski ilişki... Aslında adı üstünde, bitmiş eskide kalmış bir hikayedir. Fakat sizin için bitmesi o kadar da kolay olmayabilir. Yapılmış planlar, hep bir ağızdan söylenen şarkılar, en güzel anları yansıtan fotoğraf kareleri... Her şeyden çok da karşınızda ezbere bildiğiniz sevdiğiniz adam/kadın... Bazı şeylerin eskimesi zordur. Böyle düşünmeniz gayet normaldir. Normal olmayan bu sürecin böylece uzayıp gitmesine izin vermenizdir. En kısa sürede toparlanıp hayata karışmalı ve enerji depolamalısınız. Kafanızı dağıtacak, sevdiğiniz işlere yönelmeli, unutmaya çalışmaktan ziyade düşünmemeye çalışmalısınız.
"Ben nasıl biri olmak istiyorum?"ve "Ben nasıl yaşamak istiyorum?" sorularını çoğu zaman kendimize sormaya gerek duymayız. Ama siz kendinize bu soruları sorun.
Değişmekten korkmayın. Hazır hayatınızda müdahale edecek kimse yokken, törpülemek istediğiniz huylarınızdan kurtulun ve yenilenmeye başlayın.
Tutkularınızı keşfedin ve mecbur olduğunuz hayatı yaşamayın, hayatı istediğiniz şekilde yaşayın.Kendi içinize döndüğünüz bu dönemde, tutkularınızı keşfetmek sizin için altından bir anahtar niteliğindedir. İlerleyen dönemlerde fırsatınızın ya da vaktinizin olmayacağı tutkularınızın peşinden gitmekten çekinmeyin.




Hatıralar, geçmişte yaşanmış hoş anlar her insan için keyif vericidir. Fakat hayatın kalanı bu anlar üzerine kurulamaz.Geçmişi geçmişte bırakmayı bilmelisiniz. Her şey yaşandığı an da güzeldi, o anlar da geçmişte güzeldi. O anları düşünürken şu anı kaçırdığınızın farkına varın ve uyanın. Geçmiş geçmiştir. :)



Yenilenmenin en etkili yolu, kendinize bakmakla başlar. Spor yapın, düzenli bir beslenme alışkanlığı edinin, sosyalleşmekten çekinmeyin, iletişim kurarak çevrenizi değiştirin. Fakat en önemlisi öz bakım! Forma girmek, giyim tarzında değişiklikler yapmak her zaman iyi hissettirir. Sabitlikten uzak, yenilikçi ve formda olun.
Hayatınızdaki bozulmuş dengeleri yerli yerine oturtun. Herkese ve her şeye yeteri kadar zaman ayırın mutlaka. Tabii kendinize de...
Yalnız kaldığınız bu sürenin tadını çıkarmaya bakın ve keyif alın. Yenilenin, kendinizi bulun ve sevin. En önemlisi de, geçmişle olan güçlü bağlarınızdan sıyrılın.
Bırakın, geçmiş olsun... :)

"Aşk"la kalın... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder