12 Mayıs 2012 Cumartesi

Kırklareli Ürünlü Köyü Ziyareti





Bu hafta içinde arkadaşlarımla apar topar toplanıp köy hayatını sonuna kadar bizlere yaşatan, enfes doğası ve kendi gibi doğal insanlarıyla dolu ve bir tanecik sarı papatyam Buket'imin Kırklareli'deki Ürünlü köyüne gittik.Edirne'ye yarım saat mesafedeki Ürünlü köyünde doğal yaşamı tam olarak özümseyip, eğlencenin de dibine vurduk açıkçası... :)

İşte sizlere Ürünlü köyü maceramızdan en doğal ve eğlenceli kareler...

Mis gibi kokusuyla domatesi dalından yemesi kadar büyük bir keyif daha olamaz sanırım...

İçtiğimiz enfes çorbanın, kendi usullerince yaptıkları mangalda tavuğun, Feriha teyzemin elleriyle hazırladığı peynirli böreğin ve o harika tatlının tadı damaklarımızdan uzun süre gitmeyecek anlaşılan...

Şalvarlarımızı giydik, eşarplarımızı taktık, artık tarlaya gitme zamanı... :)))
Bir çoğumuza çok yabancı gelen şalvarın da, ne kadar rahat bir şey olduğunu öğrenmiş olduk. :)

Traktörle gezerken manzarasını uzun süre unutamayacağımız Suat Gölü'nde, gezinen ineklerle çokta mutluyuz pekte mutluyuz. :)))

Ürünlü köyünün kahvesi.
Ve bizi tarlada çalışacak sanan köylü amcalarımız... :)))

Ve artık dönüş vakti...Tabii ki en sevdiğim papatyalardan toplamadan edemedim.Hala canlılar ve bana Ürünlü'yü hatırlatıyorlar. :)

Bir çok meyveyi dalından yiyebileceğiniz, her daim insanlarının samimi karşılaması ve içten ağırlamasıyla karşılaşabileceğiniz, oksijeni damarlarınızda sonuna kadar hissedebileceğiniz, küçük ve şirin Ürünlü'ye yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.
2 günlük ziyaretimizde bizi en güzel şekilde ağırlayan Buket'ime ve ailesine de sonsuz teşekkür ediyorum.Beton yığını arasında nefes aldığımızı düşünürken, yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bizlere hatırlattıkları için...

2 yorum:

  1. Cok guzel eglenmisiniz ;)
    aaah soyle hayal ettim acaba bende mi gitsem arkadaslarimin koyune ;)
    Resimlerse harika ;)

    Not : blogger olarak yanlis anlamazsan sana bir tavsiyede bulunmak isterim
    bloguna yorum biraktigimizda kelime dogrulama cikiyor, bazilarimiz yorum yazmakta zorlaniyor dilersen kaldirabilirsin boylece daha cok yorumcun olur, Ben kendi blogumda anlatmistim nasil cikarildigini istersen bakabilirsin ;)

    http://klbkmisali.blogspot.fr/2012/02/kelime-dogrulamalar-beni-uzuyor.html

    Sevgiler;

    YanıtlaSil